MMČR Flat track – V Chabařovicích slavil Krajčovič vítězství a zisk třetího titulu v řadě

Předposlední podnik domácího seriálu ve flattracku poprvé v historii přivítal nejlepší tři závodníky z mistrovství světa. Když k tomu dodáme, že jedním z nich byla hvězda americké národní série, Sammy Halbert, bylo jasné, že o kvalitní závody nebude na chabařovickém oválu nouze. Finále však ovládl Ervín Krajčovič a s předstihem si tak zajistil třetí republikový titul v řadě.

Chabařovickým oválem se v ranních hodinách přehnal velký déšť, kvůli kterému byl na rychlo zrušený závod plochodrážních 125ccm. Do odpoledne však dráha vyschla a pro závody flattracku byla naprosto perfektní. Už po prvních základních jízdách bylo jasné, že se Sammy Halbert, který před pár týdny v americkém mistrovství obsadil 6. místo, na dráze rychle aklimatizoval a stal se pravděpodobně největším adeptem na vítězství. Ovládl všechny své základní jízdy a v přímém souboji porazil jednou Krajčoviče a dvakrát Svědíka. Z druhého místa šel do finále Krajčovič (1-2-1-1) a třetí Ondřej Svědík (2-2-1-2). První řadu finále doplnil Tomáš Kolařík. Za zmínku stojí účast Olivera Königa, účastníka seriálu WSBK, který postoupil do finále závodu se šestého místa.

Finálová jízda se obešla bez pádů a restartů a nabídla fantastickou podívanou. Do čela se ihned dostal z vnitřní dráhy startující Sammy Halbert. V závěsu mu byli Krajčovič, Svědík a výborný start z druhé řady předvedl rakouský závodník Sulzbacher. První trojice se však rychle začala vzdalovat zbytku pole a vypadalo to, že si to o vítězství rozdá mezi sebou. Po pár kolech Ondřej Svědík začal postupně ztrácet na vedoucí duo a nikým neohrožován si jel pro třetí místo. Halbert nejprve krůček po krůčku budoval na Krajčoviče náskok, jenže od pátého kola se karta obrátila a český mistr z posledních dvou let začal Američana dotahovat. Od kola osmého šlo už o přímý souboj o vítězství, který trval v podstatě až do konce závodu. Krajčovičovi se podařilo Halberta předjet, ustát několik zpětných ataků a odvézt si tak cenný skalp legendy amerického flattracku.

„Byl to asi nejrychlejší závod, co jsem kdy jel. Díky počasí, které bylo v posledních dnech tropické, se dráha téměř vůbec nerozbila a do zatáček se dalo nalítnout téměř po uchu. Na začátku finále jsem na Sammyho trochu ztrácel, ale pak jsme Ondrovi začali odjíždět a já mohl zkoušet jezdit jinou stopu. Nakonec jsem tu nejlepší trefil na venku a snad na pátý pokus loket na loket jsem Halberta předjel. Snažil se na mě najíždět a vrátit mi předjetí zpět, ale v posledním kole jsem mu zvládl ještě trochu poodjet a finále vyhrát,” popsal finálovou jízdu Ervín Krajčovič z Orion - Moto Racing Group.

Kombinace vítězství a třetího místa Ondřeje Svědíka, zajistila obhajobu titulu pro Krajčoviče. Navíc se jedná o třetí trofej v řadě, což se zatím v českém mistrovství doposud nikomu nepodařilo. „Je to skvělý pocit. Chci poděkovat všem, kdo na tom mají zásluhu a kdo mi pomáhají. Jak na dráze, tak finančně a především tátovi. Nečekal jsem, že bychom to dotáhli už závod před koncem seriálu. Můžeme se tak nyní soustředit hlavně jen na MS,” dodal Krajčovič závěrem.

MMČR Chabařovice FT1

1. Ervín Krajčovič (CZE)
2. Sammy Halbert (USA)
3. Ondřej Svědík (CZE)
4. Martin Sulzbacher (AUT)
5. Tomáš Kolařík (CZE)
6. Oliver König (CZE)
7. Kamil Peuker (CZE)
8. 8. Vít Janoušek (CZE)
9. Yasmin Poppenreiter (AUT)
10. František Irmiš (CZE)
11. Sebastian Thalheim (GER)
12. Samuel Hendrich (CZE)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist