Rival Trophy: v Písku i s italskou účastí

Ke čtvrtému závodu seriálu Rival Trophy se jeho účastníci sejdou už tento týden a tentokrát s nimi do napínavých soubojů vyrazí i velmi početná italská výprava. Pokud tedy uvažujete nad návštěvou těchto stále populárnějších pitbikových závodů, bude určitě tenhle víkend tím nejlepším, co je u nás k vidění.

Protože počet závodníků, kteří se během první srpnové soboty na písecké trati utkají, bude vyšší nežli u předchozích třech kláních, bude i lehce pozměněný časový harmonogram. Volné tréninkové jízdy jsou naplánované na čtvrtek a pátek, v sobotu pak proběhne klasický závodní program – volné a kvalifikační tréninky a dvě závodní jízdy. Italští pitbikoví specialisté nám už během loňského závodu v Chebu ukázali, že na Apeninském poloostrově mají tyhle závody mnohem delší tradici, čemuž odpovídala i jejich rychlost a výkonnost. Všichni jezdci továrního týmu PBS Factory předváděli skvělé výkony, ale hlavně Leonardo Barberis zahrál dokonalý koncert. Jenže naši střelci (nejenom) ve třídě Pitbike PRO během dvou sezón udělali veliký progres a dá se očekávat, že jak Michal Prášek, tak Miroslav Popov italským hostům rozhodně nebudou chtít dát nic zadarmo - jejich časy totiž během letošního chebského klání moc nezaostávaly za těmi, které zde vloni dosahoval fenomenální Barberis. Za Práškem a Popovem, které na čele tabulky dělí pouhé tři body, se v rozpětí dvou bodů srovnala trojice mladíků a to Štěpán Leoš Kohoutek, Jakub Horyna a Jan Skoupý a příliš neztrácí ani šestý Matěj Skácel. Tohle kvarteto teenagerů pak bojuje o prvenství v podkategorii Pitbike JUNIOR.

Tříde Pitbike FAST letos jednoznačně dominuje Aleš Novotný, který vyhrál pět ze šesti závodních jízd a před druhým Domikem Hofmannem má luxusní náskok čtyřiatřiceti bodů. Na třetí příčce poměrně bezpečně figuruje Zdeněk Stádník, ale o to těsnější je to mezi borci na čtvrtém a pátém místě, kterými jsou Pavel Buba a Martin Kříž. Protože italská výprava bude v Písku opravdu početná, je pravděpodobné, že někteří z těchto hostů budou zařazení i do kategorie „rychlíků“, stejně jako tomu bylo vloni v případě vítězné Giulie Sala a jejího otce Fabrizia, který za ní v obou jízdách dojel na druhém místě.

Skvělá podívaná se dá očekávat určitě i od účastníků zařazených ve třídách Pitbike OPEN, v níž se o prvenství bojují Viktor Dlouhý, Michaela Hromádková (vedoucí třídy Pitbike LADIES) a Martin Bauer, stejně jako Pitbike NEWCOMERS s leaderem Markem Bartolšicem a velmi rychlým Václavem Kadlčíkem.

Třídenní akce Rival Trophy po středeční přestávce navazuje na úterní volné jízdy pořádané agenturou Držkorytí a protože mezi těmito dvěma pořadateli funguje velmi dobře nastavené partnerství, bude určitě možné na některý z těchto tréninkových dnů vyrazit osobně a případně si dohodnout od týmu PBS Motorsport zapůjčení motocyklu k vyzkoušení na trati, která patří mezi nejatraktivnější „malé“ autodromy u nás. Celé sobotní dění pak můžete sledovat na YouTube kanálu MV69, stejně jako na internetové televizi HbbTV.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist