Ve Štras­bur­gu vyhrál Xa­vier Boog

V premiérovém su­per­crossu v městské hale ve Štrasburgu vyhrál lokalmatador Xa­vier Boog po strhujícím boji s mistrem Evropy SX Cédricem Sou­bey­rasem.

Zatímco v Mnichově se jel o víkendu třetí závod ADAC Supercrossu, kdy vítězi se stali v sobotu Američan Alessi a v neděli jeho krajan Goerke, a kde si ale skvěle vedl i náš motokrosař Filip Neugebauer, tak "zbytek" Evropy se sešel ve východní Francii ve Štrasburgu a byl to především souboj mezi lokal­ma­ta­do­rem Xa­vierem Boogem z týmu Ka­wa­sa­ki Ra­cing Team a po zranění začátkem listopadu v Benátkách se navrátivším mistrem Evropy SX Cédricem Sou­bey­rasem z týmu MB Hon­da.
Polovinu královské koruny si v pátek zajistil finálovým vítězstvím 22-letý Cédric Sou­bey­ras. Ačkoliv do finále na 20 kol nejlépe vystartoval Boog a zajistil si tak ho­le­s­hot, tak na "prknech" ho Soubeyras brzy předjel a do konce závodu si už nenechal vítězství vzít a vyhrál s náskokem 1,5 sekundy před Xa­vierem Boogem a dalším jezdcem na Hondě Chris­to­phem Mar­tinem. Prvním nefrancouzským účastníkem finále byl jako čtvrtý odmávnut v cíli Ital Mat­teo Bo­ni­ni na Su­zu­ki.
V sobotním finále se ze začátku zdálo, že Cédric Sou­bey­ras opět vyhraje, když nejlépe odstartoval a největší jeho soupeř Xa­vier Boog začal až na místě šestém. Po třech kolech se už ale tovární pilot Ka­wa­sa­ki nacházel na druhé pozici a začal se přibližovat vedoucímu
Soubeyrasovi. Ten nevydržel tlak a upadl. Toho využil Boog, dostal se do čela a závod také vyhrál. Za druhým Sou­bey­rasem dokompletovali Top-5 tři Italové v pořadí Mat­teo Bo­ni­ni, An­ge­lo Pel­li­gri­ni a Da­vi­de De­g­li Es­pos­ti.
Tímto vítězstvím si Xa­vier Boog zajistil titul "Král Štrasburgu", když skončil bodově stejně jako  Cédric Sou­bey­ras. Na stupních vítězů doplnil oba Francouze Mat­teo Bo­ni­ni z Itálie.

Štrasburg - finále pátek: 1. Sou­bey­ras Cédric (FRA, Hon­da); 2. Boog Xa­vier (FRA, Ka­wa­sa­ki), +1.485 sekundy; 3. Mar­tin Chris­to­phe (FRA, Hon­da), +12.196; 4. Bo­ni­ni Mat­teo (ITA, Su­zu­ki), +15.553; 5. Man­ne­vy Cédric (FRA, Su­zu­ki), +25.378; 6. De­g­li Es­pos­ti Da­vi­de (ITA, Su­zu­ki), - 1 kolo; 7. Feb­v­re Ro­main (FRA, KTM); 8. Sall­e­fran­que Jos­se (FRA, Hon­da); 9. Au­bin Arn­aud (FRA, Ya­ma­ha); 10. Va­l­a­de Mi­ke (FRA, Hon­da); 11. Pel­li­gri­ni An­ge­lo (ITA, Su­zu­ki); 12. Mar­ro­ne Jean Bap­tis­te (FRA, Hon­da).

Štrasburg - finále sobota: 1. Boog Xa­vier (FRA, Ka­wa­sa­ki); 2. Sou­bey­ras Cédric (FRA, Hon­da), +5.211 sekundy; 3. Bo­ni­ni Mat­teo (ITA, Su­zu­ki), +7.808; 4. Pel­li­gri­ni An­ge­lo (ITA, Su­zu­ki), +12.145; 5. De­g­li Es­pos­ti Da­vi­de (ITA, Su­zu­ki), - 1 kolo; 6. Man­ne­vy Cédric (FRA, Su­zu­ki);
7. Feb­v­re Ro­main (FRA, KTM); 8. Va­l­a­de Mi­ke (FRA, Hon­da); 9. Sall­e­fran­que Jos­se (FRA, Hon­da); 10. Mar­ro­ne Jean Bap­tis­te (FRA, Hon­da); 11. Kehr­li Wil­liam (SUI, Ya­ma­ha); 12. Mar­tin Chris­to­phe (FRA, Hon­da).

Celkové pořadí o "Krále Štrasburgu": 1. Boog Xa­vier (FRA, Ka­wa­sa­ki), 3 body;
2. Sou­bey­ras Cédric (FRA, Hon­da), 3 b.; 3. Bo­ni­ni Mat­teo (ITA, Su­zu­ki), 7 b.; 4. De­g­li Es­pos­ti Da­vi­de (ITA, Su­zu­ki), 11 b.; 5. Man­ne­vy Cédric (FRA, Su­zu­ki), 11 b.; 6. Feb­v­re Ro­main (FRA, KTM), 14 b.; 7. Pel­li­gri­ni An­ge­lo (ITA, Su­zu­ki), 15 b.; 8. Mar­tin Chris­to­phe (FRA, Hon­da), 15 b.;
9. Sall­e­fran­que Jos­se (FRA, Hon­da), 17 b.; 10. Va­l­a­de Mi­ke (FRA, Hon­da), 18 b.; 11. Mar­ro­ne Jean Bap­tis­te (FRA, Hon­da), 22 b.; 12. Au­bin Arn­aud (FRA, Ya­ma­ha), 22 b.; 13. Mo­ra Max­an­ce (FRA, KTM), 28 b.; 14. Fe­g­li Guil­lau­me (FRA, Hon­da), 29 b.; 15. Kehr­li Wil­liam (SUI, Ya­ma­ha), 34 b.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist