YCF CUP motokrosových pitbiků si získává srdce jezdců i fanoušků

YCF CUP má za sebou úspěšný první ročník. Dynamická závodní série pitbike motokrosu, zaměřená na podporu mladých talentů a rozvoj motorsportu, si rychle  získala srdce závodníků všech věkových skupin. Tento rok čeká seriál hned šest podniků.  

YCF CUP je sérií pitbikových motokrosových závodů, která byla založena s cílem podpořit a rozvíjet pitbike v České republice. Seriál závodů je určený pro širokou škálu jezdců - od nejmenších dětí, až po amatéry a profesionály. Jedná se o akci, kde má možnost jezdit celá rodina, což přináší jedinečnou atmosféru a zážitky pro všechny účastníky. Hlavním důvodem vzniku YCF CUP byla touha poskytnout platformu pro rozvoj mladých talentů v motorsportu v České republice. Organizátoři si uvědomili, že v minulosti se podobné akce konaly převážně na lokální úrovni a nebyly dostatečně přístupné širší veřejnosti. Pitbike závody YCF CUP jsou oproti klasickému motokrosu cenově dostupnější, což umožňuje širšímu spektru závodníků zapojit se a zkusit si vzrušení z motokrosového závodění. Přestože má v názvu YCF (francouzská značka výrobce pitbike motorek) je tento seriál otevřen všem pitbike značkám.   

YCF CUP nabízí širokou škálu závodních kategorií, které jsou přizpůsobeny různým věkovým skupinám a úrovním dovedností jezdců. Tyto kategorie zahrnují třídy od nejmenších 50ccm motorek až po výkonnější 212ccm stroje. Kromě toho byly zavedeny speciální kategorie pro pitbiky s koly 17/14, což umožňuje zapojit se do závodů jezdcům s různými typy motorek. Bezpečnost je v YCF CUP klíčovým prvkem, a proto jsou všechny motorky před závody pečlivě kontrolovány. Tato kontrola zahrnuje například ověření funkčnosti brzd, chodu plynu a celistvosti rámu. Tyto bezpečnostní kontroly jsou nezbytné pro zajištění bezpečného prostředí pro všechny zúčastněné jezdce. Jezdci jsou rozděleni do kategorií na základě věku a specifikací motorek, což zajišťuje, že každý má šanci soutěžit na rovném základě.

 

Pro rok 2024 YCF CUP plánuje uspořádat celkem šest závodních víkendů. Informace o přesných termínech a místech konání jednotlivých závodů jsou k dispozici na oficiálních webových stránkách ycf-cup.cz. Organizátoři kladou důraz na výběr kvalitních a bezpečných tratí, které poskytují jak výzvu, tak zábavu pro jezdce. Pro rok 2024 se podařilo domluvit závody na několika prestižních tratích, na kterých se dosud žádné pitbikové závody nekonaly. Ostrá sezona začne koncem dubna.

   

Dalším významným aspektem, který YCF CUP odlišuje od ostatních akcí, je jeho závazek podporovat mladé talenty v motorsportu. Díky spolupráci se sponzory a partnerskými organizacemi YCF CUP pod svou mateřskou organizací nazvanou PitAréna provozuje programy, které jsou zaměřeny na rozvoj a podporu mladých jezdců. PitAréna představuje klíčovou součást ekosystému YCF CUP. Poskytuje komplexní zázemí pro trénink a rozvoj jezdců všech věkových kategorií. Toto centrum pro pitbike motokros je vybaveno vším potřebným pro kvalitní přípravu jezdců, od začátečníků až po zkušené závodníky.

Pitbike Akademie nabízí širokou škálu tréninkových programů, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám jezdců různých úrovní. Tyto programy zahrnují jak individuální, tak skupinové tréninky, vedené zkušenými trenéry a profesionálními závodníky. Kromě praktického tréninku na motorce se programy zaměřují i na teoretickou přípravu, bezpečnost a údržbu motorek. PitAréna disponuje profesionální motokrosovou tratí v obci Pravice, která je pravidelně udržována a upravována tak, aby poskytovala optimální podmínky pro trénink a závody. Trať je navržena tak, aby byla vhodná pro jezdce různých úrovní dovedností, a nabízí různé technické sekce, které pomáhají jezdcům rozvíjet jejich schopnosti. Na trati jsou provozovány také volné jízdy pro širokou veřejnost. A o vaše stroje se v případě potíží dokážou postarat ve svém vybaveném servisu.

 

 Výsledky seriálu YCF-CUP-2023

MX MINI START

Eliška Holcmannová 188 b.
Ondřej Kriška 187 b.
Matyas Bukáček 94 b.

MINI DVOUTAKT

Matyas Bukáček 140 b.
Maxmilián Mačalík 94 b.
Eliška Holcmannová 36  b.

MX HOBBY

David Vařeka 204 b.
Lukáš Káňa 196 b.
Matěj Matušinec 194 b.

MX JUNIOR

Filip Grob 225 b.
Adam Horký 197 b.
Karolína Matušincová 161 b.

MX LADY

Veronika Dostálíková 244 b.
 Barbora Hajdíková 138 b. 
Karolína Matušincová 120 b.

MX

Adam Pernes 237 b. 
Tomáš Dostálík 206 b.
Pavel Kubovic 175 b.

MX PRO FIGHTER

David Kosmák 250 b.
Ondřej Matušinec 200 b.
Adam Pernes 80 b.

MX SENIOR

Michal Káňa 214 b.
Robert Nerad 191 b.
Vlastislav Busta 47 b.

 Kalendář závodů pitbike YCF-CUP 2024

27.04.2024 - Pravice
25.05.2024 - Vranov
29.06.2024 - Znojmo Načeraticky kopec
31.08.2024 - Miroslav
28.09.2024 - Smrk
26.10.2024 - Pravice

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist