Jihočeský KP – Závodům v Klukách u Písku přálo počasí

V sobotu, 2. června pokračoval jihočeský KP v motokrosu v Klukách u Písku. Pořadatelem akce byl klub MS Kluky a sjelo se celkem 146 závodníků. Na připravenou, naoranou trať den před závodem zapršelo a v samotný den závodu se pak už trati déšť vyhýbal, takže podmínky pro závodění byly ideální.

Ve třídě nejmladších závodníků 85ccm kralovalo duo rakouských jezdců Motosportu Chýnov Kevin Schneeweis - celkový vítěz a druhý Jürgen Lehner (mimochodem bratranec mistra světa Rene Hofera). Krok s nimi dokázal držet jen domácí Jakub Páral z MS Kluky, který výborně dokázal úročit znalost domácí tratě. Mezi jezdci zvlášť hodnocené třídy byl bezkonkurenčně nejlepší desetiletý Václav Janout z týmu Multi-Air Jama CZ, který za sebou nechal kromě svých soupeřů i většinu starších jezdců na motocyklech 85ccm.

Ve třídě Hobby MX2 letos vévodí Petr Dubský z Kamikaze RT. Soupeře nenašel ani v Klukách. Zbylá místa na pódiu si rozebrali Filip Maxa z PAMK Klatovy, kterému se kloucký závod letos povedl zatím nejlépe (2. místo) a celkově třetí Libor Matásek z MSK Netolice, který navázal na úspěch z předchozího domácího závodu v Netolicích. Mezi jezdci třídy Hobby MX1 zvítězil David Trachta z Krásné hory. Lídr seriálu v této třídě Jakub Nusek z AMK Votice se tentokráte musel spokojit až s druhým místem a další úspěšný jezdec Jiří Fencl z Uzeniček s místem třetím.

Ve třídě Veterán spolu letos svádějí pěkné souboje Daniel Doppler z Motosportu Chýnov a Jan Hůda z Třeboně. Především dobré straty pomohly Danielu Dopplerovi k celkovému vítězství, druhý Jan Hůda zase disponuje výbornou fyzičkou. S určitým odstupem pak na třetím místě skončil loňský přeborník kraje v této třídě Ladislav Mikas z nového týmu MM Motors CB-Bohemiastone. Mezi zvláště hodnocenými veterány nad 50 let nemá konkurenci zkušený Milan Heřman z Moto Teamu Excel Racing, kategorie nad 60 let pak patřila Janu Roziňákovi z Motosportu Chýnov.

Ve třídě MX2 (HR Technik cup) se všichni museli sklonit před špičkovým jezdcem seriálu MMČR Jonášem Nedvědem z týmu Orion Racing. Ten doslova letěl, a i když jeho doménou bývají i výborné starty, tak při nich ho obě jízdy vyškolil Pavel Beránek z Hradišťka, který pak ale nakonec skončil druhý. Třetí místo si na své dvoutaktní stopětadvacítce vyzávodil Martin Andrusiv z Velkého Ratmírova. Mezi piloty prestižní třídy MX1 (HR Technik cup) nebylo o vítězích do poslední chvíle jasno. V té první totiž vyhrál Jonáš Nedvěd, do druhé již ale nenastoupil. V první jízdě si vedl dobře také Martin Finěk z týmu KRTZ, který se vrátil po zranění do sedla motocyklu, v té druhé měl ale bohužel pád a jízdu nedokončil. Zkušeně z tohoto závodu plného zvratů vybruslil nováček v této třídě Rudolf Plch z Extreme Motorsportu, který díky jasně vyhrané druhé jízdě celkově stanul na stupínku nevyšším. Druhé místo bral nakonec jeho největší letošní soupeř Michal Gregor z Vrtal MX teamu a ze třetího místa se mohl v této slušné konkurenci nakonec těšit Jindřich Slavík z Motoclubu Milevsko.

Další, v pořadí již čtvrtý závod seriálu Jihočeského KP se pojede již 16.6.2018 na tradiční trati v Kaplici.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist