Jihočeský KP v motokrosu – Závody v Horažďovicích uzavřely sezonu 2023

V sobotu, 14. října se v Horažďovicích konal poslední závod jihočeského KP a VVL Cupu v motokrosu. Zúčastnilo se ho 139 jezdců, vše proběhlo bez problémů a spokojen byl i ředitel závodu Martin Mída z pořádajícího Motokros klubu Horažďovice v AČR: „Závod považuji za vydařený, pohodový, bezproblémový a hlavně bez zranění. Účast jsme sice očekávali trošku vyšší, ale termínová kolize s jiným seriálem si bohužel vybrala svoji daň... Chtěl bych poděkovat všem závodníkům a jejich doprovodům za takřka vzorný pořádek v depu.“

Mezi nejmladšími jezdci na 50ccm zvítězil sedmiletý Ondřej Liška z MS Kluky, ale konkurence zde bohužel v podstatě chyběla. Ve třídě 65ccm zvítězil Matyáš Vaníček z týmu HH Racing, který se stal i přeborníkem kraje v této kategorii. Mezi jezdci 85ccm byl nejrychlejším jezdcem Matěj Laštovička z Štětkovic, dostatečný bodový náskok však zajistil i navzdory absenci v tomto závodě přeborový titul Filipovi Křivanovi z AMK v AČR Kaplice.

Ve třídě Hobby MX2 vyhrál obě jízdy Milan Vaníček z týmu HH Racing a jasně si tak pojistil titul před Filipem Kolářem z týmu HR Technik. V kategorii Hobby MX1 byl v Horažďovicích suverénem skoro domácí jezdec Richard Vizinger z Měčína, ale jízda na jistotu nakonec přinesla letošní titul v této třídě Tomáši Hanzlíkovi z MK Kříše.

Suverén třídy Veterán 40+ Zdenek Blábolil z Husqvarna Promoto RT sice tentokráte nestačil na vítězného Vladislava Mužíka z Motosportu Chýnov, ale přeborový titul mu již nikdo vzít nemohl. Mezi jezdci třídy Veterán 50+ získal plných padesát bodů Adolf Straka z Motosportu Chýnov, to však nestačilo na to, aby si letošní přeborový titul v této třídě neodvezl boleslavský Rostislav Hlaváček z SMS Střední Čechy. V nejstarších Veteránech 60+ si vítězstvím před Milošem Neužilem z SXS RT pojistil vítězství v seriálu Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

Ve třídě MX2 (HR technik Cup) zvítězil východočech Jiří Klejšmíd z týmu PP Action, třetí místo však pohodově stačilo k titulu přeborníka kraje (po dvou letech) Jaroslavu Strnadovi z IDS Stavby. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) zvítězil momentálně jeden z nejlepších českých motokrosařů Rudolf Plch z Husqvarna Promoto RT. Dle očekávání získal plný počet 50 bodů a v konečném pořadí se tak o pouhý jeden bod stal přeborníkem kraje v této prestižní třídě před svým týmovým kolegou Martinem Fiňkem, který v Horažďovicích bohužel z důvodu nemoci nastoupit nemohl.

Slavnostní vyhlášení jihočeského KP s večeří pro všechny přítomné zdarma se uskuteční v KD v Chýnově v sobotu, 25. listopadu od 18 hodin a bude pokračovat veřejnou diskotékou. Proběhne na něm i celkové zhodnocení sezóny JČ KP 2023.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist