Jihočeský KP v motokrosu – V Nihošovicích čekala na jezdce skvěle připravená trať

V neděli, 27. srpna se jel místo původně plánovaného závodu v Jiníně pátý podnik jihočeského KP v motokrosu v Nihošovicích. Tamní víceúčelový offroadový areál v uplynulých letech hostil MMČR v trialu a motokrosové závody se do něho vrátily po šesti letech. Pořadatelský Klub MTJ Nihošovice pod vedením zkušeného Jana Mrázka připravil trať zcela skvěle a její kvalitu nezhatil ani přívalový liják v předvečer závodu. Pouze na jezdecké účasti bylo špatné počasí trochu znát, přijelo jen 109 závodníků, což je ve srovnání s letošními počty celkem málo. Na kvalitě závodu to však neubralo, především Rudolf Plch, Martin Finěk a mladý Václav Janout předváděli divákům špičkové motokrosové výkony.

Tento podnik se jel společně se západočeským VVL Cupem. Ve třídě 50ccm byl nejlepším jezdcem David Vlček z Kocourova před budějovickým Patrikem Chmelařem z týmu Pneumoto.cz. Mezi jezdci kategorie 85ccm zvítězil Filip Křivan z AMK Kaplice v AČR, který se tak vyhoupl do čela seriálu, před Martinem Smolkou z týmu MX Kids Academy Dobřany. Ve zvlášť hodnocené třídě 65ccm byl nejlepší Matyáš Vaníček z HH Racing teamu, který si vítězstvím v Nihošovicích zajistil letošní titul přeborníka kraje v této kategorii.

Ve třídě Hobby MX2 vyhrál při bodové shodě díky lepší druhé jízdě teprve čtrnáctiletý Milan Vaníček z HH Racing teamu před Filipem Kolářem z týmu HR Technik. V této třídě startovaly i ženy a nejlepší byla osmnáctiletá Eva Vizingerová z VVL Klatovy. Mezi jezdci kategorie Hobby MX1 bral vítězství Richard Vizinger z Měčína před Markem Jirákem ze STEPX RT.

Nejpočetněji zastoupená třídě Veterán měla svého vítěze v kategorii 40+ v podobě vynikajícího Zdenka Blábolila z Promoto Husqvarna RT, který by svými časy dosáhl na podium i v prestižní třídě MX1. Tímto závodem zároveň obhájil titul přeborníka jihočeského kraje z loňského roku. Druhý byl další úspěšný jezdec MMČR této třídy Vladislav Mužík z Motosportu Chýnov. Mezi padesátníky dominoval Roman Skalka z SMS Střední Čechy před Adolfem Strakou z Motosportu Chýnov a zvlášť hodnocené veterány nad 60 let vyhrál Ladislav Smolík z VVL Klatovy.

Prestižní kategorie MX2 a MX1 (HR Technik Cup) byly spojeny a mezi jezdci objemově slabší třídy MX2 dominoval teprve patnáctiletý Václav Janout z Multi-Air Jama CZ RT před o osm let starším Jaroslavem Strnadem z týmu IDS stavby. Nejrychlejšími piloty byli jezdci třídy MX1, kde zvítězil špičkový jezdec seriálu MMČR Rudolf Plch z Promoto Husqvarna RT před svým týmovým kolegou Martinem Fiňkem, kterému stačí již pouhé tři body, aby se stal po devíti letech opět přeborníkem jihočeského kraje v této prestižní kategorii.

Poslední závod seriálu jihočeského KP v motokrosu se pojede v sobotu, 14.10. na známé trati Svaté Pole v Horažďovicích.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist