Jihočeský KP v motokrosu pokračuje pátým podnikem v Nihošovicích

Po šesti letech se vrací jihočeský KP v motokrosu do Nihošovic, a to již tuto neděli, 27. srpna! Pořadatelem pátého závodu seriálu je Klub MTJ Nihošovice pod vedením bývalého vynikajícího motokrosaře Jana Mrázka. Dráha ale rozhodně neležela celou dobu ladem, je pro motokrosaře stále velice oblíbenou tréninkovou tratí.

Závod se pojede společně se západočeským seriálem VVL Cup a startovat se bude ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, Veterán 50+ a samozřejmě v prestižních třídách MX1 a MX2.

Na tomto předposledním závodě seriálu se v některých třídách může rozhodnout o letošních přebornících kraje. Mezi jezdci třídy 50ccm budou moci nově startovat i úplní začátečníci třídy 65ccm. Ve třídě 65ccm zatím průběžně vede Matyáš Vaníček z HH Racing teamu a kategorii 85ccm ovládá republikový lídr Adam Hruška z MTX Teamu, ale v jeho závěsu je hned několik dalších úspěšných jezdců MMČR Junior.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 má pouze tříbodový náskok Michal Veselý z Čechtic, kategorii Hobby MX1 vede se slušným náskokem Západočech Tomáš Hanzlík z MK Kříše.

Veteránům nad 40 let dominuje Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna Teamu, jehož překonat, je pro soupeře takřka nemožné. Veterány nad 50 let pak vede nová tvář letošního jihočeského KP Rostislav Hlaváček ze středočeských Kosmonos. Mezi zvlášť bodovanými veterány nad 60 let je nejlepší věčně se usmívající Miloš Neužil z SXS Teamu.

V prestižních třídách MX2 (HR Technik Cup) jen těsně vede Jaroslav Strnad z IDS Stavby a ve třídě MX1 (HR Technik Cup) má slušný bodový náskok zkušený Martin Finěk z Promoto Husqvarna RT. Oba tito jezdci už v minulosti získali titul přeborníka JČ kraje v těchto hlavních kategoriích.

Tréninky začínají v Nihošovicích v 7:45 hodin a start závodu je naplánován na 13:00 hodin. Občerstvení bude zajištěno.
zu_jc_kp_nihosovice_2023.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist