Jihočeský KP v motokrosu – Finále sezony v Horažďovicích

Po čtyřech letech se vrací jihočeský KP v motokrosu do Horažďovic, a to již tuto sobotu, 14. října! Pořadatelem závěrečného závodu seriálu je zkušený Motokros klub Horažďovice v AČR. Trať je perfektně připravena a o jejím aktuálním stavu více napovídá duše horažďovického motokrosu a zároveň ředitel závodu Martin Mída: „Trať je od soboty načisto připravena, srovnána, naorána, kámen vysbírán, a tak nyní v týdnu na závodišti probíhají již jen kosmetické úpravy. Počasí je zatím pro motokros ideální, tak možná nebude ani třeba v pátek kropit, pokud by bylo ale třeba, tak náš zavlažovací systém bude připraven. Tešíme se na doufejme vydařený závěr sezony a plné rošty. Jako vždy bych rád jménem pořádajícího klubu poprosil o spolupráci při pátečním parkování a pokud chtějí stát kamarádi a týmy logicky u sebe, tak aby přijeli pokud možno společně. Ulehčí nám to všem práci.“

Závod se pojede společně se západočeským seriálem VVL Cup a startovat se bude ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, Veterán 50+ a samozřejmě v prestižních třídách MX1 a MX2.

Na tomto posledním závodě seriálu se již definitivně rozhodne o všech titulech přeborníků kraje pro letošní rok. Nejmladší kategorii 50ccm vede David Vlček z VVL Klatovy. Ve třídě 65ccm si již na předchozím závodě v Nihošovicích zajistil titul Matyáš Vaníček z HH Racing Teamu a v kategorii 85ccm vede o 20 bodů Filip Křivan z AMK v AČR Kaplice před dalším špičkovým jezdcem MMČR Junior v této třídě Adamem Hruškou z MTX Teamu. V horažďovickém závodě však s pořadím na čele určitě zamíchají i někteří špičkoví závodníci ze zahraničí.

Ve třídě Hobby MX2 svedou velký souboj o letošní titul Filip Kolář z týmu HR Technik a Milan Vaníček z HH Racing Teamu, dělí je od sebe pouhé čtyři body. V kategorii Hobby MX1 vede se slušným náskokem Západočech Tomáš Hanzlík z MK Kříše před Markem Jirákem ze STEPX RT.

Veteránům nad 40 let celou sezónu jasně vévodil Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna Teamu, který má díky velkému náskoku letošní titul již zajištěn. O celkové druhé místo se poperou Vladislav Mužík s Janem Poláčkem, oba Motosport Chýnov. Veterány nad 50 let pak vede nová tvář letošního jihočeského KP Rostislav Hlaváček z SMS Střední Čechy, kterého dělí 19 bodů před druhým v pořadí, Zdeňkem Svobodou z Motosportu Chýnov. Mezi zvlášť bodovanými Veterány 60+ let vede o pouhý jeden bod Miloš Neužil z SXS Teamu před Ladislavem Smolíkem z VVL Klatovy.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) vede o šest bodů Jaroslav Strnad z IDS Stavby před Davidem Votíkem k týmu KBS Unhošť. I zde bude souboj velice těsný! Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) stačí získat pouhé tři body zkušenému Martinu Fiňkovi z Promoto Husqvarna RT k tomu, aby po dlouhých devíti letech obhájil titul v této prestižní třídě. Čistě teoretickou šanci na titul má pak další matador jihočeského přeboru Martin Häringer ze Zalužan.

Dobrou zprávou je, že se na závody do Horažďovic přijede podívat i dvacetiletý rakouský motokrosař Dominik Marek, který po vážném zranění z úvodu sezóny v Netolicích bojoval několik týdnů o život. Nyní už je fit, ale zatím přijede jen v roli diváka.

Tréninky začínají v Horažďovicích v 7:45 hodin a start závodu je naplánován na 12:45 hodin. Občerstvení bude zajištěno.

Slavnostní vyhlášení letošní sezóny jihočeského KP v motokrosu se uskuteční v sobotu, 25. listopadu v KD v Chýnově od 18 hodin.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist