JČKP – V závodech v Kaplici startovalo 119 závodníků

V sobotu, 16. června se konal čtvrtý podnik jihočeského KP v motokrosu v Kaplici. Pořadatelem akce byl AMK v AČR Kaplice a na startu se sešlo 119 závodníků. Celý den panovalo příjemné letní počasí a vše se odvíjelo bez jakýchkoli problémů. Sedmidílný seriál Jihočeského KP se tak přehoupl do své druhé poloviny.

Ve třídě nejmladších závodníků 85ccm nenašel přemožitele účastník MMČR Junior Jaroslav Kalný z týmu Motokrosová škola. O druhé místo se za ním přetahovali Filip Beroun z Max Speed Teamu, který si díky lepší druhé jízdě nakonec odvez stříbrný pohár před třetím Rakušanem Jürgenem Lehnerem z Motosportu Chýnov, který ale průběžně vede seriál této třídy. Mezi nejmladšími jezdci ve zvlášť bodované třídě 65ccm využil absenci republikových jezdců třídy 65ccm kunratický Pavel Tomiška, kterému byl největší soupeřem skoro domácí pilot Filip Křivan z Extreme Motorspotrtu.

Ve třídě Hobby MX2 letos kráčí mílovými kroky za celkovým vítězstvím v seriálu Petr Dubský z Kamikaze RT. Také z Kaplice si odváží plný bodový příděl. Zbylá místa na pódiu si rozebrali Ondřej Fanta z Benešova a Jakub Vrňák z Neveklova. Oba zajeli letos svůj nejlepší závod a Ondřej Fanta se tak dostal dokonce na průběžné druhé místo v seriálu. Mezi jezdci třídy Hobby MX1 jasně zvítězil Jakub Nusek z AMK Votice. Druhé místo vybojoval Thomas Preinfalk z rakouského Freistadtu a bronzová příčka patřila Jiřímu Fenclovi z Uzeniček, který si upevnil průběžnou druhou pozici v seriálu.

Ve třídě Veterán to byla opět přehlídka dvou letos jasně nejlepší jezdců této třídy. Stejně jako v Klukách ale nakonec přeci jen vyhrál Daniel Doppler z Motosportu Chýnov a Jan Hůda z Třeboně bral místo druhé. S určitým odstupem se pak bojovalo o celkové třetí místo a to v Kaplici vybojoval štěpánovický Karel Pekař z KVM Teamu, který na stupních vítězů neskrýval radost z letos zatím jasně nejlepšího výsledku. Mezi zvláště hodnocenými veterány nad 50 let na jihu Čech dlouhodobě nemá konkurenci zkušený Milan Heřman z Moto Teamu Excel Racing, kategorie nad 60 let pak i po nepodařeném startu a pádu ve druhé jízdě nakonec opět patřila Janu Roziňákovi z Motosportu Chýnov.

Ve třídě MX2 (HR Technik cup) letos exceluje Pavel Beránek z Hradišťka, který jasně zvítězil v obou jízdách i v Kaplici a vede zároveň celý seriál. Druhé místo na své dvoutaktní stopětadvacítce vybojoval standardně dobrý pilot Martin Andrusiv z Velkého Ratmírova. Třetí pak byl po odstoupení z druhé jízdy jinak rychlého rakouského juniora Floriana Diemigera z důvodu pádu Aleš Procházka z Region Racing Teamu. Dobře si v Kaplici vedl i celkově čtvrtý Michal Fišer z Max Speed Teamu a pátý byl středočeský pilot Tomáš Borovička z Černých Voděrad, který se průběžně dostal na třetí místo za Martina Andrusiva.

Mezi závodníky prestižní kategorie MX1 (HR Technik cup) to na začátku druhé jízdy už vypadalo, že by Michal Gregor z Vrtal MX teamu mohl konečně více zatopit lídrovi seriálu Rudolfu Plchovi z Extreme Motorsportu. Jenže Michal Gregor tempo svého mladšího soupeře nevydržel a tak se netřebických Rudolf Plch stal zaslouženým vítězem i tohoto čtvrtého klání právě před Gregorem. Třetí místo si vyzávodil Jindřich Slavík z Motoclubu Milevsko a vyhoupl se tak i na průběžné třetí místo v seriálu. Těsně pod stupni vítězů v Kaplici skončili zkušení jezdci MMČR Lukáš Mohaupt z Orion Racing teamu a pátý votický Jan Douša z SMS Střední Čechy.

Nyní bude až do srpna letní pauza a pátým závodem pak bude pokračovat Jihočeský KP v motokrosu po tříleté pauze na velice známé trati v Jiníně u Strakonic v sobotu, 18. srpna 2018.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist