V Berlíně startuje letošní ročník MS FMX

Už o tomto víkendu odstartuje v Berlíně nový ročník mistrovství světa série "Night of the Jumps". Při pohledu na seznam jezdců lze vidět, že nadcházející ročník bude nabitý k prasknutí a může se směle rovnat prestižnímu klání Red Bull X-Fighters.

První podnik světové série je na programu v pátek 7.března a v sobotu 8.března. O první mistrovské body bude bojovat kompletní špička až na úřadujícího šampiona Davida Rinalda, který ještě není zdravotně v pořádku po nešťastném pádu, který absolvoval při posledním závodu sezony 2013 v Sofii.
Chybět samozřejmě nebude loňský korunní princ český jezdec Libor Podmol, který právě loni první večer v Berlíně vyhrál, když předvedl unikátní triky "LP Spin" neboli gramofonová deska. Libor Podmol je ve skvělé formě a také letos bude chtít získat titul mistra světa.

Na soupisce je ale velmi kvalitní konkurence, které bude muset Libor Podmol a stejně tak jeho krajan Petr Pilát čelit. Můžeme tam například vidět trojnásobného mistra světa Remi Bizouarda nebo nejlepší jezdce světa skákající na X-Fighterech a to mrštného Španěla Dany Torrese a agresivního Roba Adelberga.
Také letos uvidí berlínská aréna skok zástupkyně něžného pohlaví Australanky Emmy McFerran, která jako jedna z mála žen na světě skáče Backflip.

Mistrovství světa začíná již v pátek 7. března prvním závodem v Berlíně. Také letos se můžete těšit na záznam na sportovním kanálu České televize ČT Sport.

Sestava jezdců:

Remi Bizouard (FRA) - mistr světa 2012, 2008 2009
Libor Podmol (CZE) - mistr světa 2010
Dany Torres (SPA)
Rob Adelberg (AUS)
Brice Izzo (FRA)
Petr Pilát (CZE)
Maikel Melero (SPA)
Jose Miralles (SPA)
Aleksey Koleshnikov (RUS)
Hannes Ackermann (GER) - čtyřnásobný německý FMX šampion
Massimo Bianconcini (ITA)

Speciální host:

Emma McFerran (AUS)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist