Freestyle Motocross Gladiator Games 2007

Starověké koloseum, šlehající oheň a hudba na plný pecky! Do toho přijíždí jezdec na plnokrevníku, u bazénků s fontánkou se producírují středověké krásky a na plac nabíhá pár desítek ozbrojených gladiátorů. Pak chvilka napětí, než se rozezní ostré dvoutaktní kvílení a první freestylový bojovník letí vzduchem. Postupně se představí všech 14 jezdců a osmý ročník Nokia Freestyle Motocross Gladiátor Games 2007 je v plném proudu.

Velkým překvapením pro všechny je Petr Kuchař, který se ještě dává do kupy po nedávném zranění, když do arény vtrhne na čtyřtaktní čtyřipade. Do této chvíle se tvrdilo, že na čtyřtaktu jezdit Freestyle prostě nejde-Kuchta všem ukázal, že jde.


Ve společnosti světových špičkových FMX jezdců, jakými jsou například Dany Torres, Wiley Fullmer, Dustin Miller, Chuch Carothers, Morgan Carlson, Heft Fehr, Reagan Sieg, Sean Nelson, se rozhodně neztratili čeští jezdci, ba naopak. Skvěle provedené triky Petra Piláta, Libora Podmola, Petra Kuchaře, Martina Koreně, Aleše Liemana a zraněného Davida Rejska dostávali publikum pořádně do varu.




Jelikož je to hlavně show pro diváky, je právě na nich, koho z bojující dvojice o jejich přízeň pošle dál do dalšího kola. Z těchto soubojů se vykrystalizuje dvojice, která si to rozdá ve finále o gladiátorský meč. Navíc jeden, v předchozích kolech vyřazený bojovník, má šanci promluvit do soubojů na divokou kartu. O té rozhodují nestartující zranění FMX jezdci. Ve večerní show, které jsem byl svědkem, si kartu zasloužil nejmladší jezdec show náš „Pilník“, tedy Petr Pilát. Že právem, předvedl postupem až do finále, kde ukázal perfektně čistě provedené triky. Tam se dostal do souboje s Danym Torresem, kterého porazil a stal se tak vítězným bojovníkem večerní show. Dokonce i ta odpolední byla pro něj vítěznou.




Že Španěl Dany Torres nevyhrál letošní Red Bull X-fighters náhodou, všechny v Sazce Aréně přesvědčil na 100%. Wiley Fullmer a jeho „gumové“ tělo předváděl dech beroucí skoky, stejně jako Chuck Carothers nebo Dustin Miller. Mě osobně se velice líbil „tričkař“ Libor Podmol na jehož show byla vidět velká chuť ukázat se rozjetému domácímu publiku. Také David Rejsek si zaslouží uznání, protože to co předvedl s zlomeným ramenem a potrhanými vazy ve fázi léčení, bylo parádní.


V závěrečné show ještě vyrazil do arény Justin Hoyer na sněžném skútru. Dal pár skoků na rozcvičku a pak tam lupnul k úžasu všech Back-flipa. Než se všichni stačili vzpamatovat, vypuklo opravdové freestylové peklo, všech 14 jezdců najednou totiž vytvořilo vláček. To co se pak dělo se musí vidět na vlastní oči.




Kdo v Aréně byl mi dá za pravdu, stejně jako ten kdo sledoval přímý přenos na ČT4 Sport. Kdo neviděl, má ještě šanci show shlédnout na tomto programu v následné repríze 3.12. v 15:05 nebo 6.12. ve 22:00.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist