FMX Gladiator Games se vrátily do Prahy. Libor Podmol předvedl salto na dakarské motorce

Motocyklová freestyle show se po dvou letech vrátila do Prahy. Dvacátý ročník s sebou přinesl pohled do historie, souboj gladiátorů i unikátní salto Libora Podmola na dakarské motorce. S kariérou se v O2 areně rozloučil Petr Kuchař, pořadatel Marek Rejman byl pak jako první uveden do gladiátorské síně slávy.

Skandující diváci, šlehající plameny a jedni z nejlepších freestyle závodníků na světě. V Praze po dvouleté pauze způsobené koronavirem konečně proběhly FMX Gladiator Games. Konal se již dvacátý ročník, proto se pořadatelé rozhodli vzít přítomné publikum do historie a zopakovat nejstarší freestyle triky. Diváci si tak mohli užít backflip, nac nacy, whipy nebo heart attack a přitom se ještě dozvědět něco o jezdcích, kteří s nimi přišli poprvé.

Součástí programu byly rovněž již tradiční battly, kterých se letos zúčastnili Filip Podmol, Petr Pilát, David Rinaldo a Luc Ackermann. Ve finálových jízdách si to mezi sebou rozdali borci z Německa a Francie, kteří předvedli své nejlepší triky včetně dvojitého salta vzad. Publikum v hale nakonec svým hlasováním vítězem kralovalo Luca Ackermanna, loňského vítěze X-Games v Aspenu.

Bouřlivých ovací se ale dočkal i Libor Podmol. Ten se objevil i v roli moderátora, v níž zdatně sekundoval Ondřeji Havlíkovi, jenž zvládl večer na jedničku. Sám legendární český freestyle jezdec se několikrát ukázal i na motorce, kdy nejdříve divákům předvedl front flip, aby záhy předvedl salto na dvakrát tak těžkém dakarském stroji.

„Byl jsem rád, že jsem ustál backflip na dakarské motorce a také salto vpřed. To byl po třech letech od vážného zranění mých nohou první větší trik. Největší výhrou je, že jdeme všichni slavit a nikdo se nezranil,“ uvedl po exhibici Podmol.

Ocenění se dočkala i legenda českého freestyle motokrosu Petr Kuchař, která v O2 areně prožila speciální comeback a předvedla salto vzad. Do gladiátorské síně slávy byl pak uveden Marek Rejman, pořadatel akce.

Příští ročník se bude konat 9. prosince 2023. Vstupenky jsou k zakoupení již nyní.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Syste přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist