Číňané ocení každý skok, říká Pilát před závodem MS

Petr Pilát bude o víkendu závodit v Číně v rámci seriálu mistrovství světa. Po zranění Libora Podmola bude jediným českým freestyle motokrosařem v Šen-enu.

První závod se uskuteční v sobotu, další následuje v neděli. „Atmosféra v hale je tu každým rokem parádní. Číňané jsou na nás hodně zvědaví, dokáží ocenit každý skok,“ popisuje Petr Pilát. Na závodech nebude chybět Španěl Maikel Melero nebo Francouz David Rinaldo.

V závěru roku nabral Petr Pilát skvělou formu. V německém Kolíně nad Rýnem a lotyšské Rize skončil pokaždé na třetím místě. Podobné cíle má také v čínském Šen-čenu. „Ambice jsou vždy velké. Na každý závod odjíždím s tím, že jedu vyhrát. Myslím si, že to tak musí mít každý sportovec,“ vyhlásil Pilát, který do Číny odletěl v rámci světového šampionátu už potřetí. „Ani vlastně nevím, jestli nějaký Číňan zkouší dělat freestyle motokros,“ připustil český závodník.

Pilát opět bude spoléhat na svůj trik – Kapitán Pilát Flip, ve kterém si dává nohu na přední blatník a v této pozici předvede s motorkou salto. „Uvidíme, jestli bude trať dobře připravená a pustím se do toho. Určitě je mým plánem tento trik předvést. Mám za něho hodně bodů u poroty,“ dodal Pilát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist