Bratři Podmolové ovládli společně s Česákem týmovou soutěž Night of the Jumps

Opět prokázali, že patří ke světové špičce. Freestyle motokrosové bratrské duo Podmolů s Matějem Česákem se stali letošními šampiony v týmové soutěži v rámci seriálu Night of the Jumps. Vítězstvím v posledním letošním závodě ve švýcarském Curychu totiž dokázali bodově přeskočit tým World ve složení Luc Ackerman (Něm.), Harry Bink (Rak.) a Mat Rebeaud (Švýc.). „Je to velký úspěch pro naši freestyle scénu. Ukázali jsme, že tu máme hodně šikovných borců, co na sobě intenzivně pracují a sbírají úspěchy,“ prohlásil Libor Podmol, který se teď připravuje na Dakarskou rallye 2024.

Souboj národů organizuje společnost Night od the Jumps, která v minulosti pořádala závody mistrovství světa pod hlavičkou FIM. Od roku 2020 se však soustředí na týmové soutěže, které dokážou publikum pořádně vyhecovat. A letošními šampiony jsou borci z Česka! Zásluhu na tom mají také jezdci na koloběžkách Richard Zelinka a Matěj Pekárek. A v minulých soutěžích pomohl k dobrým výsledkům také Petr Pilát.

Čeští freestyle sportovci předváděli ve Švýcarsku vyrovnané výkony, po freestyle motokrosu vedli. Matěj Česák zvítězil v soutěži „Best whip“, bratři Podmolové pak brali 2. místo v „Synchu“, kdy dva jezdci předvádí stejné triky najednou. Své nejlepší triky pak předvedli Česák a Zelinka s Pekárkem.

Překvapivé vítězství ve Švýcarsku, ale také celkové nad týmem World a Španělska si tak připsali čeští reprezentanti. A pro rok 2023 získali titul v soutěži národů. „Když jsme viděli sestavu soupeřů, tak s takovým úspěchem jsme nepočítali. Je to parádní vizitka pro náš sport a třeba další kluky, kteří se freestyle věnují,“ dodal Libor Podmol, pro kterého to byla poslední freestyle motokrosová akce letošního roku. Dále se bude věnovat intenzivnímu tréninku na další ročník Dakarské rallye.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist