V neděli odstartuje letošní sezona v motoskijöringu

Po sérii čtyř odvolaných podniků přichází konečně pozitivní zpráva od pořadatelů z Martinic v Krkonoších, protože přesně tam se v neděli 2.února pojede letos úplně první závod Mistrovství ČR ORION – SHIVA KTM CUP 2014.

Na trati v Martinicích v Krkonoších, kde měl mistrovský motoskijöring loni úspěšnou premiéru, pořadatelé pilně pracují, aby na dráze vytvořili dostatečně velkou sněhovou vrstvu. Příchozí diváci uvidí ty nejlepší jezdce a to včetně Josefa Mňuka a Filipa Langera, kteří přijedou obhajovat loňské prvenství. Nebudou to mít ale snadné, protože vyhrát bude chtít určitě každý.

Závodní dráhu, jejíž jedno kolo měří 700 metrů, najdou závodníci i diváci snadno. Je postavena na levé straně vedle silnice č.293 směrem od Studence (před začátkem obce Martinice).

Administrativní a technická kontrola začíná v 8 hodin, trénink v 10 hodin a start 1. kvalifikační jízdy bude ve 12:30 hodin. Závod vyvrcholí závěrečnou finálovou jízdou nejlepších deseti posádek.

Diváci nebudou ochuzeni ani o závod, který je určen pro začínající a hobby jezdce. Ti letos soutěží v seriálu O pohár Orlických hor, který se pojede při závodech MČR. Rozhodně to bude zajímavý závod, kde nebude nouze o tvrdé souboje mezi jednotlivými posádkami. Jezdci O pohár Orlických hor zahájí rozjížďky už v 11:30 hodin.

Pořadatelé z Martinic v Krkonoších i organizátoři MČR zvou všechny jezdce a diváky na závody na pěkné a přehledné trati. Připraveno je také bohaté občerstvení.

Kalendář závodů - ORION–SHIVA KTM CUP 2014


5.1. 2014 - Klášterec nad Orlicí .... závod odvolán
11.1. 2014 - Želeč (u Tábora) … závod odvolán
19.1. 2014 - Horní Újezd (u Litomyšle) ... závod odvolán
25.1. 2014 - Letohrad ... závod odvolán


2.2. 2014 - Martinice v Krkonoších
8.2. 2014 - Horní Město (u Rýmařova)
15.2. 2014 - Dobřany v Orlických horách

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist