Tým Standing Construct Honda doplnil sestavu o Forata

Výkony italského motokrosového talentu Alberta Forata neunikly pozornosti předních manažerů a třiadvacetiletý jezdec podepsal smlouvu s týmem Standing Construct Honda MXGP pro nadcházející sezónu mistovství světa. 

Forato dal o sobě poprvé pořádně vědět na světové scéně v roce 2013, kdy v evropském šampionátu třídy EMX150 závodil na Hondě CRF150 a skončil jako vicemistr. Od té doby ho jeho pozoruhodný talent poháněl ve výsledkových listinách výše a výše. Motokrosař s přezdívkou Alby a s charakteristickým startovním číslem 303 zahájil svou kariéru na motocyklech 450 ccn v roce 2021 a každý rok se neustále zlepšoval. Poté, co se unístil celkově 18. ve své první kompletní sezóně v MXGP, opět se impozantně zlepšil a v roce 2022 skončil jedenáctý. Charismatický a mimořádně vyrovnaný jezdec pokračoval ve své vzestupné trajektorii a v roce 2023 dosáhl čtyř umístění v Top 5, což zahrnuje i třetí místo v jízdě číslo 1 v jeho domácí Grand Prix v Maggioře. Byl také jedním z pouhých šesti jezdců, kteří vyhráli kvalifikační závod. Sezonu 2023 ukončil na konečném sedmém místě v nejsilnější konkurenci továrních jezdců. Příští rok už ho uvidíme v sedle Hondy CRF450R, parťáka v týmu mu bude dělat bývalý mistr světa dvěstěpadesátek, Lotyš Pauls Jonass.

Alberto Forato: „Jsem rád, že jsem opět součástí velké rodiny Hondy a že se připojuji k týmu Standing Construct Honda MXGP. Je velmi důležité mít za sebou tak silný tým a mít k dispozici kvalitní motorku. Takže se opravdu těším na novou výzvu a uvidím, co dokážeme v roce 2024."
Manažer týmu Tim Mathys: "Jsme rádi, že můžeme přivítat Alberta Forata v týmu pro sezónu 2024 třídy MXGP. V posledních dvou letech jsme ho pečlivě sledovali a jeho pokrok byl opradu působivý. Bude skvělým přírůstkem do našeho týmu a těšíme se na to, čeho může spolu s Paulsem Jonassem dosáhnout!"


 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist