Švýcary povede na Motokrosu národů Jeremy Seewer

Prestižní závod Monster Energy FIM Motocross of Nations se nezadržitelně blíží. Uskuteční se o víkendu 7. a 8. října 2023 na známé trati ve francouzském Ernée. I letos se můžeme těšit na plné startovní rošty a velké bitvy. Řada týmů už nominovala zajímavá jména…

Jubilejní 75. ročník Motokrosu národů vloni na domácí půdě na trati RedBud ve státě Michigan vyhráli Američané, když porazili Francouze a Australany. Švýcaři tam skočili devátí, ale letos míří mnohem výše. Pomoci jim k tomu má velká hvězda motokrosového mistrovství světa Jeremy Seewer (Monster Energy Yamaha Factory), který drží v průběžném pořadí letošního seriálu fantastické třetí místo a poslední závody odjel ve fantastické formě. Se dvěma vítězstvími v Grand Prix v probíhající sezóně, naposledy ve Švédsku (podium na spodním snímku), je přirozené, že devětadvacetiletý Seewer bude reprezentovat svou zemi na Motokrosu národů ve třídě MXGP. Manažer týmu Daniel Zollinger už vybral také další dva jezdce, kteří budou reprezentovat červenobílé barvy Švýcarska: Valentina Guilloda (Team Ship To Cycle Honda) a veterána Arnauda Tonuse.

Pro případ, že by před akcí došlo k nějakým zraněním, budou jako náhradníci připraveni mladí jezdci Kevin Brumann a Mike Gwerder. Valentin Guillod zažívá v této sezóně kariérní vzestup a vyrovnanými výkony se propracoval do první desítky MS třídy MXGP. Je perfektní zejména na tvrdém povrchu. Dvaatřicetiletý Arnaud Tonus se letos zaměřuje na švýcarský šampionát, kde už předčasně vyhrál titul ve třídě Open. Na Ernée mají Švýcaři skvělé vzpomínky, v roce 2015 tam skončili v rámci MXoN pátí v sestavě Jeremy Seewer, Valentin Guillod a Andy Baumgartner.

Nominovaly už i další země. Jižní Afriku budou na Motokrosu národů 2023 reprezentovat Cameron Durow (MXGP), Camden McLellan (MX2) a Jesse Wright (MX Open). Náhradníkem byl jmenován Tristan Purdo. Lotyšsko bude samozřejmě spoléhat na bývalého mistra světa dvěstěpadesátek Paulse Jonasse, který pojede s  Hondou týmu Standing Construct třídu MXGP.  Ve dvěstěpadesátkách ho doplní Janis Reisulis a štěstí ve třídě Open zkusí Karlis Reisulis.     

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist