MS MX3 Německo – Vše pro Salviniho

Alex Salvini, po pátém podniku v Holicích, ztrácel na leadra průběžného pořadí Vanniho 21 bodů. Slíbil nám, že ještě nehází flintu do žita, náskok ztáhne a bude bojovat o letošní mistrovství primát. Jak řekl, tak také udělal, po dvojitém vítězství v německém Schwedtu ztrácí na prvního Reneta pouhý bod. Na jedenáctý podnik MS přijel z, našich jezdců, pouze Michal Kadleček, který vybojoval výborné osmé místo celkově.

Už v kvalifikaci začala dominace Alexe Salviniho (Husqvarna), zajel nejrychlejší čas před největším soupeřem Pierre A. Renetem (Suzuki) a Alvaro Lozanem (Španěl). Michal Kadleček (TM, startovní číslo 181) se devátý časem vešel do elitní desítky střelců.
Start první jízdy nejlépe vyšel Renetovi před Salvinim. Renet udržoval Salviniho za svým zády až do poloviny jízdy, kdy mu stroj po skoku zhasl, a než svojí Suzuki nastartoval, tak Salvini již neohroženě mířil za další vítězstvím své bohaté kariéry. Renet stihl projet cílem jako druhý před Španělem Alvarem Lozanem (Yamaha). Michal Kadleček zabojoval a odměnou mu bylo osmé místo mezi světovou elitou.
První jízda byla plná soubojů, žádná nuda, a i druhá měla náboj dramatičnosti. Alex Salvini a Antti Pyrhonen (Honda) byli v čele po startu druhé jízdy následovani Renetem. Renet překonal Pyrhonena, a jel jen několik centimetrů za Salvinim. Renet chtěl jít do čela, ale zkušený Ital si první místo pohlídal, mohl slavit dvojité vítězství, a naprostou dominaci v GP Německa. Renet navíc zachyboval, musel přepustit dvě místa a skončil čtvrtý. Druhé místo bral Pyrhonen před Lozanem. Michal Kadleček proskočil cílem jako jedenáctý, 
a z Německa si odváží porci bodů za celkově osmé místo.


Multitalent off-road sportů Alex Salvini dvojitým vítězstvím razantně zaťukal na leadra průběžného pořadí Reneta. Alex Salvini úspěšně jezdí nejen motokros, ale i enduro. Největším úspěchem bylo třetí místo ve třídě E1 na šestidenní v Chile v roce 2007
kde byl i členem vítězného trophy teamu. Salvini jede ve skvělé formě, a je jen otázka času, kdy převezme červenou tabulku vedoucího jezdce. Bohužel náš Martin Žerava stále není zdravotně v pořádku, malíček stále nedovoluje závodit, a Martin bude rád, když stihne poslední dva závody. Sezóna je téměř ztracená a Martin se bude snažit udržet alespoň třinácté místo v konečném pořadí.
Příští podnik, již dvanáctý, se pojede tento víkend ve francouzském Lacapelle Marival.

Tento víkend
zamíří fanoušci motokrosu a drapáku do západočeského Lokte, kde je na programu čtrnáctý díl MS nejprestižnějších tříd MX1, MX2. Více informací nalezenete na www.loketmx.com .

Výsledky:


1. jízda
1. Alex Salvini ITA Husqvarna
2. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki
3. Alvaro Lozano ESP Yamaha
8. Michal Kadleček CZE TM

2. jízda
1. Alex Salvini ITA Husqvarna
2. Antti Pyrhonen FIN Honda
3. Alvaro Lozano ESP Yamaha
11. Michal Kadleček CZE TM

Celková klasifikace MS MX3 Německo
1. Alex Salvini ITA Husqvarna 50 b.
2. Alvaro Lozano ESP Yamaha 40 b.
3. Pierre Alexandre Renet FRA Suzuki 40 b.
8. Michal Kadleček CZE TM 23 b.

Průběžné pořadí po jedenáctém podniku MS MX3
1. Pierre A. Renet 413 b.
2. Alex Salvini 412 b.
3. Antti Pyrhonen 349 b.
11. Martin Žerava 159 b.
21. Michal Kadleček 48 b.
22. Jan Zaremba 44 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist