Motokros národů, nominace Belgie a USA

Poté, so Francie jako první nominovala svůj tým na Motokros národů, přidávají se další výběry, včetně největších favoritů. K těm budou i letos patřit Belgičané a Američané, kteří vyhráli nejvíc pohárů ze všech. Vyvrcholení letošní terénní sezony, 2016 Monster Energy Motocross of Nations (MXoN), se tentokrát jede na trati v italské Maggioře o víkendu 24. až 25. září.

Němci bez Kena Roczena, Francouzi bez zraněného Dylana Ferrandise a Američané bez Ryana Dungeyho a Eliho Tomaca. To může znamenat jediné: do pozice absolutního favorita MXMoN se vyhoupla Belgie! Tým Červených rytířů totiž bude mít k dispozici všechny svoje hvězdy. Kapitánem týmu bude zkušený tovární jezdec Suzuki Kevin Strijbos, vítěz belgické GP v Lommelu, který se postaví na start třídy MXGP. Dvojnásobný vicemistr světa Clement Desalle pojede se svou tovární Kawasaki o body ve třídě Open. A další špičkový jezdec motokrosového mistrovství světa Jeremy van Horebeek (Yamaha) se pro jednou vrátí na dvěstěpadesátku. Manažer týmu Joel Smets má s přípravou týmu na Motokros národů spoustu zkušeností a už má na svém kontě týmový titul z roku 2013. O síle belgického kolektivu svědší i fakt, že od roku 2011 ani jednou nechyběl na pódiu. Vloni byli až třetí, protože jim chyběli zranění Desalle a Strijbos.

Také Americká motocyklová asociace (AMA) po velkém dohadování zveřejnila jména tří jezdců, kteří budou reprezentovat Spojené státy americké v italské Maggioře. Třídu MXGP pojede Cooper Webb (Star Racing/Yamaha), který už vloni při svém debutu dopomohl hvězdám a pruhům k zisku druhého místa za vítěznou Francií. Rodák ze Severní Karoliny v současné době vede americký šampionát dvěstěpadesátek a poslední závod na trati v Unadille vyhrál klasickým doublem. Bude to poprvé od roku 2009, kdy se kapitánem USA na Motokrosou národů stane jezdec nižší kubatury (tehdy to byl Dungey a Američané vyhráli). "Je to pro mne obrovská čest," uvedl Webb.

Ve třídě Open se představí nováček Jason Anderson (Husqvarna), v Evropě prakticky neznámý motokrosař, který letos více bojoval se zraněními než se soupeři. A dvěstěpadesátky bude jistit talentovaný Alex Martin (Yamaha), který na Motokrosu národů už jel předtím, ale reprezentoval barvy Portorika. Manažer týmu Roger DeCoster si postěžoval, že ho nebaví pořád jen přebírat omluvenky jezdců, které by rád ve svém týmu viděl. „Každým rokem je těžší dát náš tým pro Motokros národů dohromady kvůli přeplněným rozvrhům jezdců a zraněním. Tento tým je jeden z nejmladších týmů, které jsme v průběhu let dali dohromady, ale jsem si jistý, že tito tři jezdci mohou odvést skvělou práci,“ věří bývalá motokrosová superhvězda.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist