Ducati přesunula Ciabattiho k motokrosovému týmu

O tom, jak vážně bere Ducati vstup do světového motokrosu, svědčí fakt, že továrna z Bologni stáhla ze silničních závodů superúspěšného manažera Paola Ciabattiho a jmenovala ho generálním ředitelem nové struktury Ducati Corse Off-Road.

Ducati jen nedávno potvrdila vznik nového projektu pro vývoj a výrobu řady terénních modelů. Nedílnou součástí plánu vývoje prototypu motocyklu 450 ccm bude účast italského jezdce Alessandra Lupina, vítěze Motokrosu národů 2021, v silně obsazeném domácím mistráku už v roce 2024 a spolupráce s devítinásobným mistrem světa Antoniem Cairolim, který bude motocykly možná i testovat. Nová off-roadová divize Ducati Corse se bude zabývat organizací a vedení sportovního programu, který zahrnuje i budoucí účast značky Ducati v motokrosovém mistrovství světa (MXGP) a americkém seriálu AMA Supercross Championship. A právě slavný Paolo Ciabatti, sportovní ředitel Ducati Corse v letech 2013 až 2023, byl povolán, aby zastal roli generálního ředitele projektu Ducati Corse Off-Road. Asi není třeba ani připomínat, že právě tento muž hrál jednu z klíčových rolí například ve dvou světových titulech Peca Bagnaii v prestižní silničářské třídě MotoGP. 

Ducati Corse Off-Road bude podřízena přímo generálnímu řediteli Ducati Motor Holding, Claudio Domenicalimu. Odchod Ciabattiho do světa motokrosu možná zanechá v závodním programu Ducati určitou díru. Nahradit ho má Mauro Grassilli (na spodním snímku druhý zleva vedle Ciabattiho), který přebírá širší roli sportovního, marketingového a komunikačního ředitele Ducati Corse. Grassilli je již nyní manažerem marketingu a sponzoringu, takže to představuje rozšíření jeho povinností. Grassilli je u Ducati od roku 2004 a po celou tu dobu pracoval na sponzoringu pro společnost v šampionátech MotoGP a WorldSBK.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist