MMČR v motokrosu – Pátý závod sezony v Pacově

Kapitoly článku

Týmové reporty

HT Group Racing Team

Nejrychlejším českým závodníkem v průběžném pořadí třídy MX1 je i po čtvrtém závodě náš jezdec Václav Kovář. Ten nebyl na trati v Lokti ve své kůži, a proto mohl využít týden volna na testování motocyklů KTM v Belgii, kde najezdil spoustu motohodin. Od Jirky Čepeláka má připraven tréninkový plán, který se snaží dodržovat, a věříme, že přinese své výsledky. V Pacově chce sebrat co nejvíce bodů a hlavně dojet ve zdraví. Ve třídě MX2 se na start postaví Marek Sukup a Patrik Liška. Sukup zajel na posledním závodě parádní výsledek v kvalifikaci a skončil celkově na čtvrté pozici, se kterou byl maximálně spokojený. Liška měl v Lokti dva pády, na motorce se ale cítil dobře a odjížděl spokojený. Do Pacova se stejně jako většina závodníků těší, protože místní pořadatelé umí vytvořit skvělé podmínky jak pro jezdce, tak pro diváky. Na start se ještě nepostaví Martin Michek, který je stále ve fází léčení.

Orion Racing Team

Pacovský Propad má většina jezdců v oblibě, stejně tak náš tým, který se na ni doslova těší. Na své si zde přijdou i diváci. Závody nabízí skvělou podívanou a velké napětí, jezdci zde ukazují své kvality. Při minulém závodě v Lokti letos poprvé porazil Pascal Rauchenecker Maxe Nagla. Ukázal, že Max není neporazitelný. Bude zajímavé zjistit, jestli Pascalovi narostla křídla nebo jeho vítězství byla pouze náhoda. Petr Bartoš jede letos dvě kubatury, už se s tím začíná pomalu sžívat. V Lokti poprvé odjel ve velkém vedru všechny čtyři jízdy! Sledovat juniora Petra Rathouského na dvoutaktní stopětadvacítce je určitě zážitkem a celkové sedmé místo v loketských serpentinách je zatím jeho největším úspěchem mezi „dospěláky“ ve třídě MX2. Také Barbora Laňková se stále zlepšuje. V průběžném hodnocení se posunula na skvělé druhé místo, ale soupeřky jí nedarují nic zadarmo. Jonáš Nedvěd je již zdravotně v pořádku, ale má termínovou kolizi se seriálem ME. Z tohoto důvodu bude v Pacově zřejmě chybět.

Osička MX Team

Na posledním závodě v Lokti se nám konečně podařilo letošní první pódium. Šimon Jošt skončil celkově na 2. místě ve třídě MX2. Jak už jsme zmínili dříve, Lukas Neurauter i Tomáš Kohút jsou pro zbytek sezony kvůli zranění out, takže na startu v Pacově uvidíte pouze Šimona Jošta ve třídě MX2 a Filipa Neugebauera v nejsilnější kubatuře MX1. Pacov se minulý rok Neugebauerovi vůbec nepovedl, tak pevně doufáme, že se to letos podaří napravit, a že Filip urve letos první bednu. Stejně tak je našim cílem pódium v kubatuře MX2.

Haas Racing Team

Jdeme do druhé poloviny seriálu a náš team je plně koncentrovaný pro závod v Pacově. Poslední závod v Lokti nad Ohří se nejlépe vydařil Maxovi Naglovi. Jezdec třídy MX1 zajel 1. a 2. místo a celkově skočil druhý. Jak Max po závodě řekl: „Byl to dobrý závod, ale ne dokonalý.“ Věříme, že v Pacově bude chtít vystoupat na nejvyšší stupeň. V průběžném pořadí stále vede, ale je třeba sledovat výkony soupeřů, kteří si vedou vážně skvěle. Honza Wagenknecht jede dobře, a když mu sedne vše jak má, může zajet skvělý výsledek. Přejeme mu, ať zúročí svoji pilnou přípravu. Martin Vondrášek v letošní sezóně výkonnostně stagnuje, navíc na posledním závodě v Lokti zaznamenal ošklivý pád a během pauzy léčil zlomené žebro, takže jeho účast ještě není 100% jistá. Pacovská trať patří mezi jednu z nejhezčích u nás, atmosféra je vždy skvělá, takže se tam moc těšíme.

Yamaha Čepelák Racing Team

Do Pacova se všichni naši jezdci vždycky těší, jedná se o jednu z nejlepších tratí a o jednoho z nejlepších pořadatelů v ČR. Kristýna Vítková měla od Lokte trochu volna, aby načerpala síly do druhé poloviny seriálu. Aneta Čepeláková neustále pracuje na sbírání zkušeností a Dušan Drdaj se po loketském propadáku pokouší dostat zpět do formy. Tým odjel mezi Loktem a Pacovem závody krajských přeborů v Pacově, Čisté u Litomyšle a Dalečíně. Doufám, že jezdci budou v Pacově připraveni bojovat o body do průběžného hodnocení.

Sixtynine MXRT s. r. o.

S výsledky Martina Krče jsme všichni nadmíru spokojeni. Poprvé se postavil na pódium ve třídě MX1 a sváděl boje s Naglem. Před závodem se zúčastnil přípravných závodů v Rudníku a ve Velkých Uhercích. Sám Martin chce v Pacově navázat na výsledky z Lokte a závody si bez zranění užít až do cíle. Ve třídě MX2 závodí v našem týmu Adam Dušek, který měl při posledním závodě celkem smolný den i přesto, že byl po Jiníně silně namotivovaný. V rámci přípravy absolvoval závody v Petrovicích u Karviné a ve slovenských Uhercích. Jeho cílem do dalšího závodu je zlepšit starty a dojíždět bez pádů. Spokojen by byl s umístěním v nejlepší desítce závodníků.

4Cross Racing Team

Loket byl jedním z nejtěžších závodů sezóny díky horkému počasí, které bylo po celý závodní den! Ve třídě veterán podal pěkný výsledek Martin Bradka a to 2x čtvrté místo. František Smola měl tentokrát lepší starty a hned v první jízdě bojoval o 5. místo. Nakonec z toho bylo 6. a 10. místo ve druhé jízdě. Takže Loket bereme jako povedený závod. V Pacově se postavíme na start ve stejném složení jako v Lokti. Dan Stehlík jedoucí třídu MX2 se pomalu dává dohromady a brzy se vrátí do sedla motorky. Pacov je jednou z nejlepších tratí v českém šampionátu, takže se tam velice těšíme. Naším cílem je zajet minimálně stejné výsledky, které jsme měli v Lokti.

HULHO Motocross Team

Na posledním závodě v Lokti panovaly opravdu extrémní podmínky. Umístění v první desítce, konkrétně deváté místo Rudy Weschty, pro nás bylo určitě úspěchem. Na jezdecky i divácky oblíbenou trať do Pacova se moc těšíme. Místní pořadatel každým rokem potvrzuje, že zde dokáže uspořádat závody na té nejvyšší úrovni, za což mu patří uznání. Ve třídě MX1 nás bude reprezentovat #37 Rudolf Weschta a #240 Ladislav Červenka. Jako hlavní cíl si dáváme dokončit finálový závod jednotlivců ve zdraví. Pokud se podaří naši stávající pozici vylepšit, udělá́ nám to samozřejmě̌ radost.

Motosport Chýnov v AČR

Motosport Chýnov bude na své domácí trati bohužel postrádat svého předního pilota Michaela Sandnera, letošního suverénního lídra třídy MX2. Ten bohužel bude muset nastoupit v Rakousku v rámci svého domácího šampionátu, který se podle mě zcela nesmyslně rozjede právě tuto neděli, tedy v termínové kolizi s Pacovem a navíc bez diváků! Silné postavení mají naše závodnice ve třídě žen, především Elena Kapsamer, Sarah Schnelzer, Alina Barthel, Lili Gál a Alexandra Massury, to jsou všechno závodnice v TOP10 průběžného pořadí, přičemž Elena bude v Pacově určitě bojovat o vítezství v této třídě. Mezi Veterány si zatím nejlépe vede Vláďa Mužík, který je průběžně šestý, na předních místech se ale mohou objevit také Georg Hammerl nebo Mario Martinz.

Kromě výše zmiňovaných na závodě v Pacově nastoupí tradičně i další týmy Kůta mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist