MMČR v motokrosu – Pacov nabídl napínavé závody

V neděli 11. června 2023 se v Pacově uskutečnil třetí podnik HT WOOD MM ČR v motokrosu. Ve třídách MX1, MX2 a Veterán se závodníci museli kvalifikovat, což ukázalo oblíbenost jihočeské tratě, která tentokrát byla opravdu náročná! Pořadatelé se mohli těšit hojné divácké kulise, která lemovala trať po celé její délce. Při závodech jsme mohli vidět zajímavé jezdecké souboje, předjíždění, ale i nešťastné pády.

MX1

Pětačtyřicet mistrovských bodů si po dobrém výkonu odvezl z Pacova Jakub Terešák (HT Group Racing Team). Terešák první jízdu ovládl a ve druhé skončil třetí. Letošní nejlepší výsledek zaznamenal loňský mistr Dušan Drdaj, který se svým výkonem může být spokojen. Skončil na druhém místě a v průběžném pořadí se posunul na třetí místo. Slovenský reprezentant Šimon Jošt (Osička MX Team) skončil na celkovém třetím místě poté, co druhou rozjížďku ovládl s plným počtem bodů. Se čtvrtým místem je určitě spokojený František Smola. Smola dal v první jízdě holeshot a hned několik kol vedl celé startovní pole. Jezdec se v Pacově ukázal v nových barvách a jak bylo vidět, sedlo mu to! Svůj výkon hodnotil pozitivně i francouzský závodník Boris Maillard (KRTZ motorsport). Skončil celkově pátý a už se těší na souboje v Petrovicích! Jihočeský závodník Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team) zajížděl vyrovnané výsledky a nevedl si v nabité konkurenci špatně. Z Pacova si odvezl body za šesté místo. Celkové sedmé místo získal dobře jedoucí Tomáš Pala. Osmým nejlepším závodníkem byl tentokrát Michael Kratzer (KRTZ motorsport) z Rakouska.

Bence Szvoboda měl při první jízdě velký pád. Maďarský reprezentant se vážně zranil a byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Aktuálně je v péči lékařů. Za celý promotérský tým přejeme Bencemu brzké uzdravení a návrat do běžného režimu!

MX2

Martin Krč předvedl v Pacově výborný výkon, trať mu sedla, a i přes to, že byl dvakrát druhý, skončil celkově první. V průběžném hodnocení seriálu udržel druhou výhodnou pozici do dalších závodů HT WOOD MM ČR v motokrosu. Celkově druhý skončil lídr seriálu Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team), kterého potkala hned na startu první jízdy kolize s jinými závodníky a musel stahovat z posledních pozic. Druhou jízdu vyhrál. Po pádu v Dalečíně se na závody vrátil v dobré formě Tomáš Kohút (Osička MX Team), který potvrdil roli silného závodníka a odvezl si bronzový pohár. Celkově čtvrtý skončil Adam Dušek (HT Group Racing Team), kterému lépe sedla druhá jízda. Špatně si nevedl ani Martin Venhoda (Q Racing Team). Venhoda má dobré starty, ale svou pozici zejména ve druhé jízdě neudržel. Bodový součet mu vystačil na celkové páté místo. Šesté místo získal Petr Rathouský (Orion Racing Team), na kterého nestačil sedmý Jaroslav Katriňák (SMF). Dobrá zimní příprava přináší výsledky Luďkovi Černému (MX Team Znojmo), který na juniorském i seniorském šampionátů zajíždí výborné výsledky. V Pacově byl osmým nejlepším závodníkem ve třídě.

85ccm

David Widerwill (Q Racing Team) nenašel v Pacově přemožitele, získal padesát mistrovských bodů a na čele má aktuálně náskok deseti bodů. Na druhém místě skončil Adam Hruška (MTX Racing Team), který předvedl povedený výkon. Tréninky na pacovském okruhu se vyplatily. Třetí pozice připadla tentokrát Stanislavovi Pojarovi, který si v průběžném hodnocení udržel druhou pozici. Téměř totožný výkon předvedl polský závodník Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov), který v celkovém pořadí skončil čtvrtý. V první jízdě se výborně předvedl Matyáš Výleta (KRTZ motrosport), který se celou dobu držel v nejlepší trojici. Celkově skončil na pátém místě. Šesté místo si odvezl Filip Křivan, sedmý skončil Vojtěch Borovička a osmičku nejlepších závodníků uzavřel Dominik Čižinský (Testa Racing Team).

Veterán

Vítězství v Pacově uloupil se sedmačtyřiceti body Martin Žerava (KRTZ motorsport). Martin druhou jízdu ovládl a po bodové ztrátě Petra Bartoše (Orion Racing Team) pojede v Petrovicích s červenou tabulkou. Druhé a třetí místo si vyjel Michal Votroubek (4 cross), který mohl být se svým výkonem spokojený. Prozatímní maximum na mistrovství republiky získal Martin Trávníček. Trávníček předvádí dobré výkony a třetí místo z Pacova mu bylo odměnou. Těsně za stupni vítězů skončil Martin Brádka (4 cross). Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team) získal páté místo a v Petrovicích se bude chtít blýsknout lepším výsledkem. Šestým nejlepším závodníkem byl Eduard Těšínský (Motosport Chýnov), který zajížděl téměř vyrovnané výsledky se sedmým Janem Doušou. Nečekaně osmým byl klasifikován Petr Bartoš. Bartoš závodil i ve třídě MX1, ale při první jízdě nejsilnější třídy si poranil pravou ruku, zkusil zaváděcí kolo, ale bohužel nemohl nastoupit do druhé veteránské rozjížďky.

Ve veteránech nad 50 let s přehledem zvítězil slovenský závodník Ivan Černý (Orion Racing Team), na kterého nestačil druhý Rostislav Hlaváček (DB Project). Třetí místo bral Jaroslav Ficenec, jako čtvrtý byl klasifikován Zdeněk Svoboda (Motosport Chýnov) a pátým nejlepším závodníkem byl Petr Dokoupil (KRTZ motorsport).

Čtvrtý závod mezinárodního motokrosového seriálu HT WOOD MM ČR se uskuteční v neděli 2. července 2023 v Petrovicích u Karviné a uzavře tak polovinu letošní sezóny. Lokalita v Petrovicích je sice pro spoustu fanoušků daleko, ale každoročně na trať dorazí početné skupiny z Čech i Polska, takže se závodníci mohou těšit na obrovskou podporu. Diváci se naopak dočkají zajímavých soubojů!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sepacek přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist