MMČR juniorů a žen – Závody v Karlíně o mistrovských titulech nerozhodly

Pátý závod seriálu MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023 se uskutečnil o uplynulém víkendu na krásné trati v Karlíně u Čejče. Na startovním roštu jsme mohli vidět známé jezdecké tváře, ale hned několik nových závodníků, kteří si české mistrovství přijeli vyzkoušet. Po celý den panovala na závodech příjemná a uvolněná atmosféra, kterou doprovázely pěkné jezdecké souboje.

50ccm

Karlínská trať skvěle sedla Adamu Prchalovi (KATMAR s.r.o.), který si na své jezdecké konto připsal 45 mistrovských bodů a v Klukách bude chtít svůj výkon zopakovat. Druhým jezdcem celkového pořadí byl Benedikt Svoboda (Team Motokrosová Škola CZ), který se po delší odmlce vrátil na pódiová umístění. Třetí Oskar Walter (Motosport Chýnov v AČR) získal tentokrát shodný počet bodů jako jeho polský soupeř Filip Juszczyk. Juszczyk skončil čtvrtý. Poprvé se na českých závodech představil Benedikt Macho (OAMTC), který skončil na celkovém pátém místě. Šestým nejlepším byl Marek Kupčík (Motosport Chýnov v AČR), zatímco sedmý skončil David Vlček (MX Kids Academy Dobřany) a osmý Maxim Pola.

Vítězství v podtřídě 50 E-Bike získal na elektrickém speciálu Kuberg Vojtěch Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR). Vojtěch bral zároveň oba holeshoty, které se počítají dohromady pro elektrické i benzínové stroje. Celkové druhé místo bral Hubert Volný a třetí skončil Štěpán Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR).

65ccm

Maximum možný bodů ze závodu vytěžil Dominik Hasoň (JB MX Racing), který navýšil svůj náskok v cestě za mistrovským titulem. Skvělý výkon předvedl Patrik Nohavica (na fotografii), který bral i poprvé v sezóně holeshot. V závodě skončil druhý. Se skvělým pocitem určitě odjížděl David Podešva (WMZ Racing Team), který skončil na třetí bronzové příčce. Vyrovnané výkony předváděl Vojtěch Zendulka (Mark 82 s.r.o.). Součet bodů mu vystačil na čtvrtou pozici. O pouhé dva body méně získal pátý Kristof Kuba. Šestý Tymoteusz Dabrowski získal stejně bodů jako sedmý Josef Vrtal (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Pepovi se nevydařila druhá rozjížďka. Osmým nejlepším byl Tadeáš Fíla (DR.K Racing Team).

85ccm

Národní třídu pětaosmdesátek ovládl Adam Hruška (MTX Racing Team), který získal plný počet bodů a navýšil bodový náskok na čele. Skvěle se na Moravě ukázal Matyáš Výleta (KRTZ motorsport), který skončil na druhém místě. Třetí Filip Křivan (AMK AČR Kaplice) se díky velkému zisku bodů posunul na průběžné druhé místo v hodnocení seriálu. Čtvrtým nejlepším byl slovenský závodník Maxim Zimmerman (MTX Racing Team). Pátý Zdeněk Buštík sváděl krásné souboje se šestým Hugo Brantem (Cermen KTM Racing Team). Hugo se vrací do plné formy a v dalších závodech můžeme očekávat jeho souboje o čelo. Sedmé místo bral po zaváhání ve druhé rozjížďce Dominik Čižinský (Testa Racing Team). Osmým nejlepším závodníkem se stal Jan Veselý (JB MX Racing).

Ženy

Mezi ženami předvedla suverénní výkon Rakušanka Elena Kapsamer (SMX Racing Team Rudník). Ve druhé jízdě hned z počátku zaváhala, ale svým výkonem a zkušenostmi se bez problémů dostala do čela. Lucie Simonová dělala maximum pro to, aby stáhla bodové manko na vedoucí třídy. Podařilo se jí to a skončila celkově druhá. Třetí Sarah Schnelzer (PH Racing) brala dva holeshoty a poprvé v letošní sezóně se postavila na třetí pódiový stupínek. Téměř domácí Jana Antošová zaváhala ve druhé rozjížďce, což jí stálo umístěni v TOP3. Skončila na čtvrtém místě. Nejhorší výkon v sezóně zaznamenala Barbora Laňková (Orion Racing Team), které pátý závod absolutně nesedl. Skončila pátá. Šestou nejlepší byla tentokrát Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Team). Sedmá skončila Kristýna Tomišková (Team Motokrosová Škola CZ) a osmá Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team).

125 ccm 2T

Naprosto suverénním jezdcem třídy byl v Karlíně Jakub Jakl (Starling Cross Team), který získal 50 mistrovských bodů. Na čele drží jedenáctibodový náskok na Martina Červenku (Orion Racing Team). Právě Červenka skončil v Karlíně druhý. O dva body nestačil na druhé místo bronzový Dominik Kučeřík (Orion Racing Team). Polský reprezentant Seweryn Gazda (Motosport Chýnov v AČR) bral čtvrté místo. Pátým nejlepším byl Jan Švandrlík (Q Racing Team). Svůj nejlepší výkon na juniorském mistrovství předvedl Filip Matějec (New2 Project). Skončil na celkovém šestém místě. Sedmá pozice připadla Pavlovi Tomiškovi (Team Motokrosová Škola CZ). Po technických problémech ve druhé jízdě a pádu získal celkové osmé místo Tomáš Ptáček (Cermen KTM Racing Team).

MX2 Junior

Pohodlný náskok na čele třídy si po zisku vítězství vytvořil Adam Dušek (HT Group Racing Team). Do Kluk přijede s náskokem 40 bodů a pokud se nic závažného nestane, mohl by slavit zisk juniorského titulu hned po první jízdě. Dvě druhá místa vyšvihla na celkové druhé místo Luďka Černého (MX Team Znojmo), zatímco jeho týmový parťák Jiří Matějec skončil na místě třetím. Závod se výborně povedl Josefovi Novákovi (Cermen Racing Team), který bral jeden holeshot a v Klukách bude bojovat s Matějcem o celkové třetí místo v seriálu. Pátým jezdcem závodu byl Jiří Hendrych (Anette Racing Team klub AČR). Šestou pozici bral Jiří Klejšmíd, sedmý skončil Jaromír Steiger (Hrabica Motocross Team) a osmý Jiří Halama (SMX Racing Team Rudník).

Výsledky z Karlína už známe! Neznáme však jména mistrů, o kterých se rozhodne 23. září 2023 v Klukách u Písku. Program závodního dne bude stejný jako na uplynulých závodech. Po vyhlášení závodu se přesuneme do vnitřní budovy zdejšího pořadatelského klubu, kde proběhne setkání s partnery seriálu a vyhlášení sezóny! Akce se můžou zúčastnit i jezdci, kteří nebudou vyhlášeni, popř. fanoušci a doprovody.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist