MMČR juniorů a žen 2023 – V Klukách u Písku je v sobotu poslední závod sezony

Letošní motokrosová sezóna utekla jako voda a už v sobotu 23. září 2023 nás čeká poslední závod MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023. Poslední závod, kde se bude rozhodovat o mistrech, se uskuteční na jihočeské trati v Klukách u Písku. Sezóna juniorů a žen 2023 však neskončí poslední rozjížďkou, protože hned po závodě proběhne slavnostní vyhlášení sezóny a setkání s partnery seriálu.

50ccm

Cestu za mistrovským titulem si už od počátku sezóny dláždí Oskar Walter (Motosport Chýnov v AČR) z Německa. Pokud ho nepotkají nějaké závažné problémy, mohl by v Klukách slavit už po první jízdě! O titulech pro vicemistra a druhého vicemistra se bude teprve rozhodovat a bude záležet na každém detailu. Nejlépe má našlápnuto Adam Prchal (KATMAR s.r.o.), který drží druhou pozici. Třetím jezdcem průběžného pořadí je Filip Juszczyk z Polska. Mezi čtvrtým Markem Kupčíkem (Motosport Chýnov v AČR) a pátým Benediktem Svobodou (Team Motokrosová Škola CZ) jsou pouhé tři body rozdílu. Šestým jezdcem je Maxim Pola, sedmé místo drží Ondřej Štros a osmé Jan Salaba (MX Kids Academy Dobřany).

V podtřídě 50 E-Bike má už téměř jasno Vojtěch Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR), který má více než sedmdesátibodový náskok na druhého Huberta Volného. Třetí pozici drží Štěpán Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR). Petr Machalický (Motoxforkids.com klub v AČR) je čtvrtý a v Klukách by se měl poprvé představit na motorové motorce. Pátou pozici drží po jednom odjetém závodě Teodor Šajner (Motoxforkids.com klub v AČR).

65ccm

Krásných 222 bodů má na svém jezdeckém kontě Dominik Hasoň (JB MX Racing), který si jde pro titul po celou mistrovskou sezónu. Překonán byl letos pouze jednou. Druhým nejlepším závodníkem je Patrik Nohavica, který si svou pozici upevnil po zaváhání třetího Josefa Vrtala (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Vyrovnané výkony letos zajíždí polský závodník Tymoteusz Dabrowski. Aktuálně je čtvrtý. Pátou pozici drží Vojtěch Zendulka (Mark 82 s.r.o.), šestý je David Podešva (WMZ Racing Team). Oba mají slušně rozjetou sezónu a na posledním závodě se ukáže, kdo z nich skončí výš v tabulce. Sedmý Tadeáš Fíla (Dr.K Racing Team) by si svou pozici měl udržet až do konce. Osmým nejlepším je před posledním závodem Polák Kristof Kuba.

85ccm

Skvěle našlápnuto má v národní třídě pětaosmdesátek Adam Hruška (MTX Racing Team), který si pozici lídra bude chtít udržet až do posledního kola závodu. S druhým místem je určitě spokojený Filip Křivan (AMK AČR Kaplice). O třetí celkovou pozici můžeme očekávat těsný bodový souboj mezi třetím Dominikem Čižinským (Testa Racing Team) a čtvrtým Matyášem Výletou (KRTZ motorsport). Do závodu by měl promluvit i pátý David Widerwill (Q Racing Team), který vede mezinárodní šampionát při seniorském mistrovství. Šestá pozice patří Janovi Veselému (JB MX Racing), kterého by mohl ještě ohrozit sedmý Martin Smolka (MX Kids Academy Dobřany). Osmý Stanislav Pojar by měl do Kluk dorazit stejně jako Widerwill. Oba preferovali účast na šampionátu ADAC v Německu a rozvoj zkušeností.

Ženy

Mezi holkami to bude boj až do poslední jízdy stejně jako v závěru sezóny 2022. Ve vedení je Barbora Laňková (Orion Racing Team), která o uplynulém víkendu vyzkoušela i seniorské mistrovství ve třídě MX2. Pouhé dva body na vedoucí seriálu ztrácí Lucie Simonová (SIMPO). Souboje můžeme očekávat také mezi třetí Janou Antošovou a čtvrtou Anetou Čepelákovou (Yamaha Čepelák Racing klub v AČR). Obě závodnice mají shodný počet bodů. Před posledním závodem je pátou nejlepší závodnicí Sarah Schnelzer (PH Racing). Šestou nejlepší závodnicí je Kristýna Tomišková (Team Motokrosová Škola CZ), sedmá je Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team). Osmou pozici zatím drží Elena Kapsamer (SMX Racing Team Rudník). Příjemnou pozvánkou pro diváky a fanoušky žen je potvrzená účast několika dalších závodnic.

125ccm 2T

Dvoutaktní třída byla před Karlínem velice vyrovnaná. Pořadím se však dost zamíchalo a výsledky naznačily, jak by se mohl závěr sezóny vyvinout. Jedenáctibodový náskok má na čele skvěle jedoucí Jakub Jakl (Starling Cross Team), který si jde letos jasně za svým cílem! Stříbrnou pozici si upevnil Martin Červenka (Orion Racing Team). O celkové třetí místo se může poprat průběžně třetí Dominik Kučeřík (Orion Racing Team) se čtvrtým Sewerynem Gazdou (Motosport Chýnov v AČR). Oba dělí pět bodů. Kdo skončí na celkovém pátém místě není zatím známé. Bude to pátý Tomáš Ptáček (Cermen KTM Racing Team) nebo šestý Jan Švandrlík (Q Racing Team)? Sedmým nejlepším pilotem je Pavel Tomiška (Team Motokrosová Škola CZ) a osmým Václav Dohnálek (GT2 Motorsport).

MX2 Junior

S náskokem čtyřiceti bodů přijede s červenou tabulkou Adam Dušek (HT Group Racing Team), který se v letošní juniorské sezóně ukazuje jako nejsilnější závodník třídy. Téměř jasné druhé místo by měl mít Luděk Černý (MX Team Znojmo), který si dobře vedl i na uplynulém seniorském mistrovství v Opatově. Určitě se vyplatí sledovat třetího Jiřího Matějce (MX Team Znojmo) a čtvrtého Josefa Nováka (Cermen KTM Racing Team). Oba jezdce dělí tři body v souboji o titul druhého vicemistra. O páté místo si to v Klukách rozdá pátý Jiří Hendrych (Anette Racing Team klub v AČR) se šestým Jiřím Klejšmídem. Po zranění je stále na sedmém místě Radim Kraus. Osmým nejlepším je Jiří Halama (SMX Racing Team Rudník).

Vyhlášení

Mnozí se ptáte, jak to vlastně bude s letošním celkovým vyhlášením. Dovolte nám tedy Vás tímto pozvat na závěrečné vyhlášení a společné posezení s partnery.

Tato (dlouho očekávaná) událost se uskuteční v sobotu 23. září 2023 v Klukách u Písku, kde společně s místním pořadatelem už připravujeme večerní zábavu i s občerstvením. Ceny vítězům budou předávat partneři seriálu MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023.

Vyhlašovat se budou první tři místa ve třídách 50 ccm, 50 E-Bike, 65 ccm, 85 ccm, Ženy, 125 ccm 2T a MX2 Junior. Společně s nejlepší trojicí vítězů vyhlásíme i jednotlivé vítěze Holeshotů pro rok 2023.

Na přejímce si všichni, kteří půjdou na vyhlášení, tzn. jezdci a jejich doprovody, vezmou pásky na ruce.

Program dne:
07:20 – 18:15 – závodní den
18:15 – 18:30 – vyhlášení posledního závodu
20:00 – celkové vyhlášení seriálu

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist