MMČR juniorů a žen 2023 – Karlín u Čejče přivítá předposlední podnik sezony

Předposlední závod MX Shop Sekerka MMČR juniorů a žen 2023 se uskuteční už v sobotu 9. září 2023 na trati v Karlíně u Čejče. Místní pořadatelé už patří mezi zkušené a opět se můžeme těšit na výborné závody a souboje o mistrovské body. Předpověď počasí by také měla klapnout, tak se nechme překvapit, kdo bude odjíždět ze závodu s pohárem pro vítěze.

50ccm

Slibný náskok ve vedení si udržuje německý závodník Oskar Walter (Motosport Chýnov v AČR), který má prozatím nejvíce nakročeno k zisku mistrovského titulu. O druhé místo můžeme očekávat těsný souboj mezi Adamem Prchalem (KATMAR s.r.o.) a třetím Filipem Juszczykem z Polska. Jezdce dělí pouhé čtyři mistrovské body. Slušně rozjetý je čtvrtý Marek Kupčík (Motosport Chýnov v AČR), který má první trojici na dosah. Pátou pozici zaujímá Benedikt Svoboda (Team Motokrosová Škola CZ), zatímco Maxim Pola drží šestou příčku. Sedmý je průběžně Jan Salaba (MX Kids Academy Dobřany) a osmý Ondřej Štros.

V přidružené třídě 50 E-Bike stále nenašel přemožitele Vojtěch Novotný (Motoxforkids.com klub v AČR). Druhé místo drží Hubert Volný a trojici nejlepších uzavírá Štěpán, mladší ze sourozenců Novotných. S jedním odjetým závodem se o čtvrté místo dělí Petr Machalický (Motoxforkids.com klub v AČR) a Teodor Šajner (Motoxforkids.com klub v AČR).

65ccm

Výbornou rychlost na závodech předvádí Dominik Hasoň (JB MX Racing). Dominik Našel přemožitele jenom na předchozím závodě v Rudníku a svým tempem si bude chtít pozici lídra třídy udržet. I v této třídě můžeme očekávat souboj o druhé a třetí místo průběžného hodnocení. Souboj zajisté svede druhý Patrik Nohavica se třetím Josefem Vrtalem (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim). Jezdci mají mezi sebou pětibodový rozdíl. Čtvrtým jezdcem průběžného hodnocení je Tymoteusz Dabrowski z Polska. Pátého Vojtěcha Zendulku (Mark 82 s.r.o.) bude chtít bodově ohrozit šestý Tadeáš Fíla (Dr.K Racing Team). Sedmým nejlepším závodníkem je David Podešva (WMZ Racing Team) a osmičku nejlepších uzavírá rychlá Anna Amálie Kameníková (JB MX Racing).

85ccm

V národní sérii pětaosmdesátek vede se slibným náskokem Adam Hruška (MTX Racing Team). Adam má dobrou rychlost a s červenou tabulkou bude chtít odjíždět i z Karlína. U druhého Davida Widerwilla (Q Racing Team) nejspíše padnou priority na účast na ADAC, tak se nechme překvapit, zda ho někdo z dalších dokáže v průběžném hodnocení porazit. Dobrou formu mají také čtvrtý Filip Křivan (AMK AČR Kaplice) a pátý Dominik Čižinský (Testa Racing Team). Přesných 100 bodů má na svém jezdeckém kontě pátý Stanislav Pojar. Šestým nejlepším je Matyáš Výleta (KRTZ motorsport), který se v dobré formě předvedl na seniorském mistrovství ve Stříbře. Průběžně sedmý je Jan Veselý (JB MX Racing) a osmým nejlepším je aktuálně Martin Smolka (MX Kids Academy Dobřany).

Ženy

Také mezi ženami není stále rozhodnuto. Zkušená Barbora Laňková (Orion Racing Team) přijede na dobře známou trať s červenou tabulkou a náskokem dvanácti bodů na druhou Lucii Simonovou. Obě závodnice mají možnost být na nejvyšším pódiovém stupínku. Třetí příčka patří Anetě Čepelákové (Yamaha Čepelák Racing Team), na kterou bude tlačit Jana Antošová. Souboje na čele tak naberou na obrátkách! Pátá je aktuálně Sarah Schnelzer (PH Racing), která má náskok o pouhý bod před Kristýnou Tomiškovou (Team Motokrosová Škola CZ). Sedmá Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team) ukázala v Rudníku, že jde zkušenější závodnice potrápit i s dvoutaktní stopětadvacítkou. Ohrozit ji bude moci domácí Karolína Boušková (ÚAMK Zejax Motoklub Chrudim).

125ccm 2T

Hned šest závodníků se může stát držiteli mistrovského titulu ve třídě dvoutaktních stopětadvacítek. Aktuálně drží červenou tabulku Jakub Jakl (Starling Cross Team), který na předchozím závodě v Rudníku nenašel přemožitele a bral plný počet bodů. Na záda mu zdatně šlape druhý Martin Červenka (Orion Racing Team), který ztrácí pouhé tři body. Třetí Tomáš Ptáček (Cermen KTM Racing Team) a čtvrtý Dominik Kučeřík (Orion Racing Team) mají stejně bodů. Můžeme tak očekávat, že budou rozhodovat detaily, starty a každá další disciplína, do které může zasáhnout i pátý Seweryn Gazda (Motosport Chýnov v AČR) nebo šestý Jan Švandrlík (Q Racing Team). Vyrovnané výkony vynesly Václava Dohnálka (GT2 Motorsport) na sedmé místo. Osmým závodníkem počadí je Martin Závrský (NEW2 Project).

MX2 Junior

V nejsilnější třídě celého seriálu má prozatím slušný náskok Adam Dušek (HT Group Racing Team). Dušek ztratil několik bodů v Rudníku, ale do Karlína by měl přijet už ve stoprocentní zdravotní kondici. Skvěle jedoucí Luděk Černý (MX Team Znojmo) bude chtít bodový náskok stáhnout. Aktuálně drží stříbrnou pozici. Třetím nejlepším jezdcem třídy je Radim Kraus. Radim se v Rudníku poranil, tak se nechme překvapit, zda na další závod dorazí. Výborná zimní příprava se projevuje ve výkonech Josefa Nováka (Cermen KTM Racing Team). Průběžné čtvrté místo je mu odměnou. Pátým nejlšpeím je Jiří Matějec (MX Team Znojmo), u kterého se očekávají souboje s jeho jmenovci – šestým Jiří Hendrychem (Anette Racing Team) a sedmým Jiřím Klejšmídem. Dva odjeté závody stačily Vítězslavovi Markovi (Cermen KTM Racing Team), aby se průběžně umístil na osmém místě.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist