MEZ MČR - Třemošnice

O tomto víkendu se konal finální závod Pap oil cup 2007 pro třídy MX2 a OPEN na třemošnickém motokrosovém areálu Kubíkovy Duby.

O vlastníku červené tabulky s číslem 1 se ve

třídě MX2

rozhodlo již při minulém dílu šampionátu v Holicích Mistrem ČR a majitelem silničního motocyklu SACHS jenž pro mistra republiky věnovala firma SETTE se stal slovák Tomáš Bučenec, a i v Třemošnici ukázal, že jeho vítězství není až tak náhodné. V obou jízdách dojel druhý za svým krajanem a stájovým kolegou z LR Cosmetic Martinem Kohátem. Do třetice jim tvrdil muziku Michal Votroubek, Mistr republiky v Superkrosu.
















Třída Open

, třída silných strojů a v motokrosu třída královská, ta láká největší zájem diváků. Zde o konečný titul a červenou tabulku nebylo zdaleka rozhodnuto. Nejlépe měl k titulu Mistra ČR našlápnuto Jiří Čepelák – mistr druhých jízd, ale byli tu i Michal kadleček, Jan Zaremba a Martin Michek.




V první jízdě skvěle odstartoval Martin Žerava z Ladiex Ufo racing a vodil celé závodní pole, Martin potvrdil svoji náležitost nejen k české špičce, ale i světové alespoň co se třídy MX3 týká. Za jeho zády se odehrávaly souboje o další umístění Michal Kadleček jezdil druhé místo na které útočil i Jirka Čepelák a výborně jedoucí novic v této třídě Josef Kulhavý, ten odjel půlku rozjížďky nejspíše se zlomený prstem, do druhé jízdy již nenastoupil. Honza Zaremba měl drobné problémy s motocyklem a stačilo to na šestou pozici. Druhá jízda byla v podání Kadlečka a Zaremby tito dva „udělali“ závod a předvedli fantastickou jízdu při níž se však nevyvarovali několika chybám ta poslední 400m před cílem stála Michala vítězství v rozjížďce ne však v závodě. V povzdálí této dvojce kontroloval situaci „Čépa“, ten si uvědomoval, že je potřeba dojet, aby získal titul. Díky skvělé jízdě poskočil Kadleček na druhé místo v celkovém pořadí a má vícemistra republiky – Mistr ČR se stal Jiří Čepelák, který měl ohromnou radost z prvního titulu ve třídě OPEN, tím si doplnil domácí sbírku juniorského a seniorského Mistra ČR ve 125 ccm.

Veteránská kategorie

je nabitá zvučnými jmény a stejně jako na důchod si tito borci musí počkat na své tituly do posledního závodu v Kramolíně. Obě jízdy s přehledem vyhrál Roman Heinrich na motocyklu TM, Bohumil Poslední jezdil dlouho na třetí příčce nakonec mu ale Broňek Krč podlehl a dojel druhý. V druhé rundě se o slovo přihlásil Petr Dokoupil a dojel před Bohoušem Posledním.


MEZ MČR Pap oil cup 2007 Třemošnice (CZ)


MX2


1. jízda: 1.Kohút (SK, KTM), 2. Bučenec (SK, Honda), 3. Votroubek (CZ, Yamaha)
2.jízda: 1. Kohút , 2. Bučenec , 3. Votroubek Celkové pořadí po šesti závodech:
1. Bučenec 265 b, 2. Votroubek 187 b, 3. Sukup 185 b

OPEN


1.jízda: 1. Žerava (CZ, Honda), 2. Kadleček (CZ, Honda), 3. Čepelák (CZ, KTM)
2.jízda: 1.Zaremba (CZ, KTM), 2. Kadleček (CZ, Honda), 3. Čepelák (CZ, KTM)

Celkové pořadí po šesti závodech:
1. Čepelák 245 b, 2. Kadleček 230 b, 3. Michek 229 b

třída Veterán


1.jízda: 1. Heinrich (CZ, TM), 2. Poslední (CZ, KTM), Krč (CZ, Honda)
2.jízda: 1. Heinrich (CZ, TM), 2. Dokoupil (CZ, Yamaha), 3. Poslední (CZ, KTM) Průběžné pořadí po šesti závodech:
1. Poslední 256 b, 2.Dokoupil 221 b, 3. Heinrich 207 b

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist