Ze Sachsenringu si Filip Salač odvezl zlatý double

Poslední závody německého mistrovství ADAC se konaly v sobotu, 15. září na okruhu Sachsenring. Tentokrát to jezdci měli o mnoho těžší, jel se pouze jediný volný trénink, po kterém týmy musely vychytat optimální nastavení motocyklů a připravit se na měřené tréninky, které se konaly v průběhu dopoledne. Filip Salač si vyjel druhý nejlepší čas.

První závod byl odstartován a do vedení se dostali doslova nalepeni na sobě Martin Gbelec, Phillip Freitag a Filip Salač. Rozhodla první pravotočivá zatáčka, kterou projel Filip naštěstí "hlavou“, aby předešel pádu, zaklapnul a tím se zařadil na 6. místo. Nejen nás tato pozice po prvním kole zaskočila, ale jelikož měl závod 16 kol, věřili jsme, že se bude ještě na co dívat. Netrvalo dlouho a Filip se postupně dostával dopředu a přestože to neměl úplně zadarmo, první závod vyhrál.
Druhý závod se odehrával v podobném duchu. Po startu se Filip zařadil na čtvrtou pozici, kterou po pár odjetých kolech stáhl a dostal se do vedení. Neměl to ale lehké, protože ho v určitých úsecích tratě atakovali dva jezdci. Na druhém, třetím a čtvrtém místě se během závodu střídali Martin Gbelec, Arnaud Friedrich a Tim Georgi. Poslední dvě kola si Filip vytvořil dostatečný náskok a do cíle dojel opět první.
Byly to opravdu divácky atraktivní závody, fandilo se a my si to užívali do posledních kol. Jsme na Filipa opravdu pyšní, protože i tady předvedl jeho skutečné jezdecké kvality i to, jak se má závodit.
Závěrem ohlédnutí za závodní sezonou německého seriálu ADAC 2012.
Jsme velice spokojeni, protože se Filipovi opravdu dařilo. Jakožto nejmladší závodník ve své kategorii dokázal, že patří mezi nejlepší piloty a jezdecký talent mu rozhodně nechybí. Jeho další předností je i fakt, že v trénincích dokáže sám zajíždět rychlá kola a držet si stabilní časy.
Přesto, že vynechal čtyři závody, které se mu křížily se španělským mistrovstvím, může se chlubit nejvíce vítězstvími, vybojoval si celkově druhé místo a tím se stal vicemistrem německého mistrovství ADAC.
Děkujeme Filipovi za krásné závodní zážitky, blahopřejeme ke skvělému umístění a přejeme hodně úspěchů do nadcházející sezony 2013.
Velké díky patří také mechanikovi Vaškovi, rodině, fanouškům a sponzorům, bez kterých bychom tento sport nemohli dělat.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist