Vostatek pokračuje v cestě za německým titulem

O víkendu 17. – 18. srpna 2013 nastoupil Ondřej Vostatek jak do závodů německého seriálu ADAC Mini Bike Cup, tak i do Přeboru České republiky.

Německý seriál pokračoval tentokrát na velmi technické trati u Wittgenbornu, kde český jezdec Compos Racing teamu již po sedmé potvrdil své kvality a vybojoval další dvě vítězství. Na trati v Chebu pokračoval Mezinárodní přebor České republiky, a přestože Ondřej Vostatek nastoupil rovnou do závodu s předposlední pozice, předvedl strhující souboj o první místo, ve kterém nakonec skončil druhý.
V německém Wittgenbornu zajížděl Ondřej Vostatek v kategorii začátečníci stabilně nejlepší časy už během kvalifikace. Do závodů se kvalifikovalo rekordních 25 jezdců a Ondřej šel do závodu z druhé pozice, když mu pole position unikla pouze o 0,09 setiny sekundy. V prvním závodě držel hned po startu druhou pozici, ale už v druhém kole šel do vedení. Postupně si zvyšoval svůj náskok před svými soupeři a v klidu si dojel pro vítězství.
Ve druhém závodě Ondřej skvěle odstartoval a šel do vedení ihned po startu. Postupně si před svými soupeři opět vytvořil značný náskok a zvítězil hladce způsobem start – cíl. Dvojnásobným vítězstvím tak upevnil svojí pozici nejlepšího jezdce ve své kategorii a pomalu míří za německým titulem.

Po nočním přejezdu do České republiky nastoupil v neděli Ondřej Vostatek také do závodů Přeboru ČR v Chebu. V obou závodech výborně odstartoval a z předposlední pozice se propracoval na druhé místo za Martina Gbelce. Oba jezdci ostatním soupeřům odjeli a předvedli krásný souboj o první místo. Ondřej šel několikrát do vedení, ale nakonec byl v cíli těsně dvakrát druhý.

K nabitému víkendu Jan Vostatek řekl: „S výsledkem závodů v Německu i v Česku jsme velice spokojeni. Ondřej zvládl i přes menší pauzu novou a velmi náročnou trať velmi dobře a zvýšil svůj náskok v celkovém pořadí o132 bodů. V Chebu předvedl parádní souboje s Martinem, ale nechtěli jsme, aby došlo k nějakému pádu či zranění, takže jsme to pojali jako skvělý trénink a nešli jsme do zbytečného rizika. Přesto si Ondra zajel svůj „best lap“ na této trati a kluci si to moc užili.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist