WEC Portugalsko - finále

Po včerejším slunném dnu, se nad portugalským městečkem Vale de Combra honily mraky a střídal se déšť, kroupy a sluneční paprsky. Výsledky ze včerejšího dne byly pro poruchu bezdrátového přenosu z posledního testu dne až v pozdních nočních hodinách, vše se muselo dopočítat jako za starých časů - ručně.

Ač byl sobotní den krásný nepřineslo to do českých řad úsměvy, každý nejspíše počítal s lepším umístěním a ukončení švédského neúspěchu. Bohužel ani Portugalsko nám nedalo první závodní den milost. V E1 vyhrál Albergoni, z našich dojel jen Jakub Horák z KBS na šestnáctém místě.
David Čadek pro závadu na brzdě motocyklu musel odstoupit, triviální problém skončil vytrženou brzdovou hadicí a již nezbylo nic než stroj opravit a připravit se na druhý den. Stejně tak i v nejsilnější třídě, hodně smůly měl Jura Dozsa, praskl mu rám jeho GAS GASe, následkem toho se roztrhl chladič, vytekla voda a závod skončil. Naštěstí se vš povedlo za pomocí továrního teamu opravit a mohl se také připravovat na druhý den. Strážník Víťa Kuklík dojel na šestnáctém místě a Stefan Svitko na patnáctém.

E3 vyhrál Fin Samuli Aro jedoucí za Farioliho, velkým překvapením je výsledek Markuse Kehra třetí příčka a po dlouhé době stupně vítězů pro německého jezdce. V juniorech vyrobil školáckou chybu Thomas Oldrati když si namaloval tři předčasné a sám se připravil o vítězství, které přenechal francouzkému jezdci Marku Buergoisovi. Martin Kuklík nedojel.

Nedělní závod se již vyvíjel pro naši trikolóru lépe i přes velkou úmrtnost dokázal Martin Kuklík dojet na osmém místě, Jakub Horák na dvanáctém, Víťa Kuklík na třináctém a Stefan Svitko o příčku dále na čtrnáctém místě.

Dozsa a Čadek
nedojeli. Neděle byla opět ozvláštněna několika událostmi, krom aprílového počasí, vám servíruji další. Stupně vítězů kategorie E3 - pouze dvoudobé motocykly a Markus Kehr opět na třetím místě, Cervantes a Salminen se přihlásili o své první pozice, Merriman zajel ve třídě čtvrtý čas a ukázal, že na bahnitém terénu, který panoval na testech se mu daří. Mimochodem je Stefan podruhé otcem a celá rodina ho doprovází tradičně na závody.

Antoine Meo doplatil na techniku jeho motocykl se opět zastavil. Michal Szuster je po operaci, když se zranil na tréninkové trati. Z celkového počtu 99 závodníků, dokončilo oba dny jen 57 jezdců ... tak takové bylo Portugalsko.

Kompletní výsledky si můžete stáhnout na stránkách: abc-wec.com

Příští týden tora,tora, espaňa.

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist