MS Enduro – Czech Enduro Team míří na Slovensko s Kalným a Holým

Jaroslav Kalný #100 a Tomáš Holý #682 se v pátek postaví na start pátého podniku mistrovství světa v enduru, který se koná na Slovensku. Jaroslav Kalný se utká se soupeři ve velmi nabité kategorii Junior2, Tomáš Holý si premiéru v závodě mistrovství světa odbyde v kategorii Open 4 strokes.

„Tento start je úplně nad plán letošního roku, stejně jako byla nad plán moje účast na mistrovství Evropy v Itálii,“ zmiňuje teprve šestnáctiletý Tomáš Holý. „Nesmírně se těším. Těším se na tu atmosféru, na tratě, prostě na celý závodní víkend. Za tuhle možnost chci poděkovat mému tátovi, partnerům a pochopitelně Czech Enduro Teamu.“

Hlavním cílem Tomáše Holého bude dojet celý závod a pokusit se vylepšovat časy. S vyššími cíli na Slovensko míří Jaroslav Kalný, který má za sebou velmi hektické období. „Mám za sebou závěrečné zkoušky ve škole, které se mi podařilo zvládnout, takže ze mě spadlo jedno těžké břemeno. Zároveň jsem skládal zkoušky v autoškole. Bohužel závěrečné jízdy jsem absolvoval až ve středu 28. června. Naštěstí úspěšně, ale kvůli tomu jsme museli posunout odjezd na Slovensko, takže budeme mít málo času na seznámení se s testy. A to je docela problém, protože délka všech testů je prý 25 kilometrů,“ říká Jaroslav Kalný, který se bude snažit po oba dva dny probojovat do první desítky nejlepších ve své kategorii.

Další dva jezdci Czech Enduro Teamu se bohužel kvůli zranění na Slovensko nepodívají. Radek Bezděk v pondělí absolvoval náročnou operaci zraněného kotníku. „Stojí za tím jezdecká chyba při tréninku, kdy jsem špatně doskočil. Odnesl to kotník pravé nohy, který mi museli kvůli tříštivé zlomenině operovat. Letošní sezóna pro mě asi skončila,“ vysvětluje Radek Bezděk.

Se zraněným zápěstím zůstává doma také Zdeněk Pitel, který byl na Slovensko dokonce přihlášený. Povaha zranění mu bohužel nedovolí postavit se na start třetího podniku mistrovství Evropy, který se v polovině července odehraje v Estonsku. „Je to samozřejmě situace, ze které vůbec nemám radost, ale jsem přesvědčený, že poslední evropský závod v polovině září, který je naplánován v Polsku, už pojedu. Nejdůležitější ale je, že není ohrožen můj start na letošní Šestidenní,“ tvrdí Zdeněk Pitel.

Právě 97. ročník Mezinárodní šestidenní motocyklové soutěže enduro (ISDE), která se na začátku listopadu odehraje v okolí argentinského San Juan, bude vyvrcholením letošní sezóny Czech Enduro Teamu. Jezdci Jaroslav Kalný a Zdeněk Pitel budou tvořit dvě třetiny Junior Trophy Teamu České republiky a společně s Robertem Friedrichem svedou boje o Stříbrnou vázu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist