Matěj Škuta na tandemu s Vláďou: Je potřeba zapomenout na strach a jet

Endurák Matěj Škuta určitě může být s letošní sezonou spokojen, protože doma vyhrál, co se dalo a v mistrovství světa skončil na pěkném sedmém místě. Matěj usedl na červenou sedačku a v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou přiblížil, jaké byly jeho začátky na závodní motorce, jak se mu dařilo v mistrovství světa, anebo proč letos nestartoval na šestidenní v Argentině.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O vydařené sezoně doma i v zahraničí
  • Jak začal jezdit na motorce a později závodit na enduru
  • O tom, jak to chodí v seriálu mistrovství světa endura
  • Na jaké motorce závodí a jak ji připravuje a kolik mašin na sezonu potřebuje
  • O startu na Drapák rodeu a extrémním enduru
  • Jaké se závodí na šestidenní a proč letos nestartoval

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Mladý enduro jezdec Matěj Škuta letos vyhrál v domácím mistráku doslova co se dalo. Stal se absolutním mistrem, mistrem v juniorech, také ve třídě E2 a v družstvech. S týmem KBS Team pod vedením Ladislava Krupičky odjel kompletní sezonu mistrovství světa juniorů v kategorii E2 a pravidelným umísťováním na bodových příčkách si zajistil sedmé místo v celkovém pořadí šampionátu. Určitě by rád vyrazil do Argentiny na motocyklovou olympiádu, kterou šestidenní rozhodně je, ale okolnosti tomu nepřály a proto doufá, že to klapne příští rok ve Španělsku.

Poslechněte si rozhovor o tom, na jaké motorce Matěj začínal a jak se postupem času dostal až do mistrovství světa, kde se poměrně rychle rozkoukal a začal sbírat světové body. Jak sám říká, je potřeba zapomenout na strach a jet. V rozhovoru prozradí, jak si připravuje soutěžní čtyřtaktní Betu a jak je důležité být manuálně zručný. Během šestidenní si musí motorku sám servisovat, a to mimo jiné znamená motorku každý den přezout. Na všechny úkony má patnáct minut, takže to musí být meteleskum bleskum. Matěj má rád ježdění ve volném terénu a možná proto se postavil na start Drapák rodea, kde si pořádně mákl, ale i tak si závod skvěle užil. Jestli vás zajímá, jaké hodnotí sezonu, jak se chystá na další a kde by rád startoval, poslechněte si tento rozhovor.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist