EnduroGP - První den v San Remu ve znamení písku

Středomořské klima je skvělé. Jinak se totiž nedá vysvětlit ta pohoda, kterou v sobě Italové mají. Nic není problém, všechno se snaží řešit s úsměvem, většina z nich neumí mluvit jinak než italsky a kávu tu mají absolutně skvělou – za 1,10 EUR!

Kapitoly článku

To jsou prostě samá pozitiva, která jsou doplněna ještě mořem, písečnými plážemi a neuvěřitelnými tifosi. Italové totiž motorsport milují a především italské závodníky. Takže, když se po San Remské pláži procházela jedna z největších hvězd světového endura Andrea Verona, který navíc skrze mikrofon k tisícovkám fandů, stojících nad písečnou pláží, kde byl natažený Super Test promluvil, atmosféra byla na bodu varu.

Naše atmosféra byla na bodu varu v momentě, když se na písečné pláži objevili čeští jezdci, který tu v San Remu není málo: Jiří Hádek (Nr. 512), Robert Friedrich (Nr. 503), Oldřich Sedlák (Nr. 572), Kryštof Kouble (Nr. 123), Matyáš Chlum (Nr. 43) Matěj Škůta (Nr. 152), Jakub Hroneš (Nr. 601) a Daniel Polák (Nr. 652) a tři jezdci Czech Enduro Teamu Zdeněk Pitel (Nr. 169), Jaroslav Kalný (Nr. 100) a Radek Bezděk (Nr. 538).

Právě Radek Bezděk si dnes ráno musel vyřídit změnu startovního čísla a přeřazení do jiné kategorii. Původně se totiž přihlásil do kategorie OPEN Senior, jenže aby mohl závodit s těmito jezdci, chybí mu ještě více než šest let. Naštěstí ho vedení závodu přivítalo s úsměvy na tváři a přeřazení do kategorie OPEN 2stroke šlo jako po másle.

I tak patřil mezi jedny z prvních jezdců, kteří se postavili na start dnešního Super Testu. „Na písku nemám najeto skoro nic. Proto jsem jel s velkou rezervou, nevěděl jsem totiž, jakou odezvu od motorky mám očekávat. Na druhou stranu to byl skvělý test na zítřek, kdy nás mimo jiné čeká Cross Test na pláži,“ hodnotí dnešní první dva ostré kilometry Radek Bezděk.

Když se na start postavili Zdeněk Pitel a následně Jaroslav Kalný, čekala na ně o poznání rozbitější test v jemném, mořském písečku: „Super Test byl jednoznačně náročný a to hlavně povrchem. Tak jemný písek je možný natrénovat jenom u moře. Proto desátý čas v kategorii Junior 2 nepovažuji za takový, čím bych se chlubil. Ale zítra začíná to pravé enduro, na což se těším,“ zmiňuje Jaroslav Kalný, kterého doplňuje týmový kolega Zdeněk Pitel: „Super Test mi moc nevyšel. Byl tam jeden pád, takže spokojeny moc nejsem, ale Super Test nerozhoduje. Těším se na zítra, protože to začne opravdové enduro.”

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist