ME Enduro – V letošní sezoně byli Češi vidět, vyhráli soutěž národních týmů

Letošní seriál Mistrovství Evropy v enduru 2023 se skládal ze čtyř soutěží v Itálii – Fabriano (15.-16.4.), Portugalsku – Santa Marta De Penaguuaio (13.-14.5.), Etonsku – Paikuse (15.-16.6.) a poslední závěrečná byla v Polsku – Kielce (16.-17.9.).

Za Českou republiku se účastnili jezdci Matyáš Chlum, Matěj Škuta, Jaroslav Kalný, Zdeněk Pitel, Jakub Hedrlín, Tomáš Holý, Daniel Polák, Marek Borák, Kryštof Kouble, David Holý.

Ve třídě Junior 2 titul vicemistra Evropy získal Matyáš Chlum, který v šampionátu stupňoval svoji výkonnost a zejména v posledním závodě v Polských Kielcích zabojoval o nejlepší výsledek v šampionátu z českých juniorů.

Matěj Škuta třída Junior 2 získal medaili za 3. místo v seriálu. Matějovi se velice dařilo v prvních dvou závodech, kde v Portugalsku vyhrál, ale na 3. závodě v Estonsku a 4. závodě v Polsku ztratil cenné body, které stačily na bronzovou medaili.

Na 8. místě se ve třídě Junior 2 umístil Jaroslav Kalný, který předváděl stabilní výkony v celém seriálu a na posledním závodě v Polsku vybojoval největší zisk bodů.

Zdeněk Pitel třída Junior 2 si během sezony zranil zápěstí, odjel tedy jen první a poslední soutěž. Bodově to stačilo na 11. místo.

Jakub Hedrlín třída Junior 2 se zúčastnil také dvou závodů v seriálu, kde sbíral zkušenosti z jiných povrchů a obsadil 16. příčku.

Tomáš Holý se zúčastnil pouze 2 závodu v Itálii a v Polsku. Obsadil 21. pozici a nasbíral cenné zkušenosti do dalšího roku.

Ve třídě E1 cenné zkušenosti nasbíral také Daniel Polák, který po dvou závodech v Itálii a v Polsku v
celkovém pořadí skončil na 8. místě.

Marek Borák, který se účastnil pouze posledního podniku v Polsku, za slušný bodový zisk získal 10.příčku v seriálu.

Na poslední podnik přijel také Kryštof Kouble, který se účastní celého seriálu mistrovství světa v enduru. V Polsku ovládl oba dva dny a byl nejrychlejším jezdcem cross testu a enduro testu.

Stejně tak v seniorské třídě jsme měli zástupce na prvním podniku v Itálii a to Davida Holého. Za jeho bodový zisk obsadil 11. příčku.

Na posledním závodu evropského šampionátu v Polsku se jela také soutěž národních týmů, kterou vyhráli čeští reprezentanti Matěj Škuta, Matyáš Chlum, Jaroslav Kalný a Kryštof Kouble před druhými Francouzi a třetími Italy. České reprezentaci se povedl titul mistrů Evropy po dvou letech.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist