Jezdce Czech Enduro Teamu prověřilo počasí jak v italském Fabrianu, tak i v Česku

Z prvního letošního závodu mistrovství Evropy, který se odehrál v náročném, kopcovitém terénu v okolí italského města Fabriano, odjíždějí Tomáš Holý, Zdeněk Pitel a Jaroslav Kalný se solidními výsledky. Radek Bezděk z druhého závodu série offroadmaratonů v Janovicích nad Úhlavou s vítězstvím.

Tomáš Holý (start. číslo 282) měl pro svůj úplně první start na mistrovství Evropy jasný úkol – dojet oba dva dny a ideálně nechytat trestné minuty. Oba úkoly bezezbytku splnil. „Nedával sem si větší cíle, protože jsem vůbec nevěděl, co mě čeká. Hned první den jsem udělal na testech několik chyb a trochu mě potrápila technika, když nechtěla motorka startovat, ale dojel jsem bez trestných minut. Druhý den jsem chtěl trochu zrychlovat, ale nastaly úplně odlišné závodní podmínky. Hodně mě to potrápilo, ale zvládnul jsem to a to mě velice těší.“

V noci ze soboty na neděli začalo vydatně pršet a silný déšť ustal až kolem poledne. Pořadatelé proto zrušili CrossTest z obavy, že by se stal nesjízdným.

„Od začátku dne jsme se museli popasovat s opravdu těžkými podmínkami a to jak na testech, tak i na přejezdech. Trápila nás zima, bláto a těžké výjezdy a sjezdy v horách,“ vysvětluje Jaroslav Kalný (start. číslo 207), který v sobotu dojel v kategorii Junior 2 na sedmém místě a v neděli se probojoval na desáté místo.

„Nevyvaroval jsem se několika chyb, což mě mrzí, ale bez nich se není možné posunout dopředu. Určitě vše z dnešního víkendu zúročím na dalších závodech mistrovství světa ve Španělsku a následně mistrovství Evropy v Portugalsku,“ dodává Jaroslav Kalný.

Do první pětky v sobotu nahlédl Zdeněk Pitel (start. číslo 202): „Sobota mě opravdu bavila. Nejvíc CrossTest, ale i ostatní testy byly fajn. Druhý den už mi to tak nesedlo, hlavně to první kolo ráno, kdy mě trápila zima. Takže celkově 12. pozice není nic, co by mě těšilo. Snad v Portugalsku bude lépe.“

V Česku se na start druhého podniku série Offroadmaraton v Janovicích nad Úhlavou postavil čtvrtý člen Czech Enduro Teamu Radek Bezděk – odvážel si zlato medaili. „Byly to velice náročné závody. Netrpěli jsme jenom mi, jezdci, ale i technika. V hlubokém bahně jsem z motorky vyvařil přes půl litru chladicí kapaliny. Ale výsledek je samozřejmě skvělý.“

Jezdce Czech enduro Teamu teď čeká náročný kolotoč závodů. Už o víkendu 22.-23.4. to bude endurosprint v Úterý, dva týdny na to závod mistrovství světa ve Španělsku a další týden závod mistrovství Evropy v Portugalsku.

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist