Czech Enduro Team míří na závody ME v Polsku téměř kompletní

Tomáš Holý #282, Zdeněk Pitel #202 a Jaroslav Kalný #207 (na fotografii vlevo Zdeněk Pitel, vpravo Jaroslav Kalný) jsou připraveni na start posledního závodu mistrovství Evropy v tomto roce, který se koná v okolí města Kielce – Piekoszóv. V takovém složení se mladí závodníci Czech Enduro Teamu sešli letos naposledy na prvním závodu mistrovství Evropy v italském Fabrianu. Právě závod v Itálii byl prvním vrcholným podnikem endura pro Tomáše Holého, který před měsícem oslavil sedmnácté narozeniny. Naštěstí to nebyl jediný závod a od té doby dokončil skvěle připravené enduro ve Mšeně a také závod mistrovství světa na Slovensku.

„Závod v Polsku je pro mě důležitý hlavně z pohledu sbírání zkušeností. Na druhou stranu se už budu snažit soupeřit v naší našlapané kategorii J2, do které je přihlášeno 17 jezdců. Už totiž vím, do čeho jdu, jak se připravit a jak si rozložit síly a tak nechci být jen, jak se říká, do počtu,“ říká Tomáš Holý.

S úplně jiným cílem se postaví na start evropského endura Zdeněk Pitel, který si na konci června zlomil zápěstí a právě závody v Polsku jsou jeho první po tomto zranění: „Na motorce už pár týdnů trénuji. Díky tomu vím, že operace i následná rekonvalescence dopadly skvěle a vypadá to, že se zranění obešlo bez následků. Ostré závodní tempo a celodenní jízda v terénu je však něco jiného, než trénink. Tedy nepůjde mi primárně o výsledek, ale o to zjistit případné limity.“

Závod mistrovství Evropy v Polsku je oproti předchozím specifický. Délka jednoho kola má totiž, na dnešní dobu, neuvěřitelných 102 km a proto závodníci budou absolvovat pouze dvě kola.

„Samozřejmě se na závod těším, ostatně jako na každé. Opět nás čeká specifická trať se zajímavými testy. Hlavně EnduroTes je opravdu výživný. V naší kategorii je přihlášeno sedmnáct jezdců a pro mě je prioritou být co nejvýše v první desítce,“ plánuje Jaroslav Kalný, který bude součástí vloženého závodu čtyřčlenných týmů nazvaného „Trade Teams“.

„Složení našeho týmu je, myslím si docela silné – Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Matyáš Chlum a já. Na druhou stranu se proti nám postaví silná konkurence jak těch nejrychlejších jezdců ať už z Francie, Švédska nebo místní Poláci. Tak uvidíme, držte nám palce.“

Závody v Polsku startují v sobotu 16. září. Na 102 kilometrů dlouhé trati jsou připraveny tři testy – CrossTest v délce 5 km, EnduroTest dlouhý 8 km, s písečným a kamenitým povrchem a šestikilometrový ExtremTest. Výsledky nejen tohoto závodu, ale celého mistrovství Evropy budou známy v neděli 17. září odpoledne.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist