Enduro premiéru na Masarykově okruhu si nenechalo ujít 260 jezdců

Na Automotodromu Brno se nepřestalo závodit ani s koncem hlavní okruhové sezóny. Uplynulý víkend patřil Enduro sprintu, který pořádá Českomoravská asociace motocyklového sportu. Terénní premiéru na Masarykově okruhu si nenechalo ujít 260 jezdců.

Ačkoliv se samotný závod odehrával na plochách mimo dráhu, do prvního kola jezdci vyrazili symbolicky přímo ze startovního roštu. „Z kalendáře enduro sprintu na poslední chvíli vypadla původní lokace závěrečného podniku. Jsem velmi rád, že se podařilo najít alternativu a uspořádat v areálu Masarykova okruhu krásný závod. Ohlasy mezi enduro komunitou jsou v podstatě jenom pozitivní,“ hodnotí víkend dlouholetý prezident Českomoravské asociace motocyklového sportu Karel Abraham, který jezdcům start do úvodního kola osobně odmávl.

Za úspěšný považuje debut enduro motocyklů v lokaci typické pro okruhové stroje i předseda Enduro divize ČAMS Jiří Kučera: „Obě rychlostní zkoušky sklidily velký úspěch. Závod byl náročný, jezdci si sáhli na dno svých sil. Nevěděli, do čeho jdou, ale odjížděli nadšení. Velmi mě potěšilo, že si na domácí půdě přijeli zazávodit i Karel Abraham nebo Ondřej Ježek. Podmínky jsou v areálu ideální, je tu tvrdé podloží. Vážím si spolupráce s Automotodromem, organizačně se závody povedlo postavit a uspořádat bez chyb a zázemí je tu perfektní.“

„Organizátor, jezdci, návštěvníci i my jako Automotodrom Brno – všichni jsme s akcí opravdu spokojení. Pozdní termín nijak nezasahuje do hlavní okruhové sezóny, což nám umožňuje využít plochy v areálu tímto způsobem. Uděláme vše proto, aby diváci příští podzim znovu viděli jedinečný podnik,“ uzavírá předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová. Na Masarykův okruh se enduro jezdci letos ještě jednou vrátí, byť bez motocyklů. Na začátku prosince se v konferenčních prostorách hlavní budovy uskuteční slavnostní vyhlášení celé sezóny.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist