Poslední jarní Cross Country

Poslední závod ITP ESSOX Cupu před letní přestávkou se odjel na prašné trati milovického tankodromu. Nouze nebyla o dramatické okamžiky včetně mnoha předjížděcích manévrů, ale i pádů.

MOTO HOBBY – pořádná tlačenice

Nejpočetnější byla tradičně kategorie MOTO HOBBY, kde se o body do průběžného pořadí popralo 86 jezdců. První místo z božetického závodu se nepodařilo obhájit Janu Hejdovi (Suzuki 125 RM) z Hejdamoto team, který se v cíli musel sklonit před jezdeckým uměním Petra Soubusty (Yamaha YZ 250 F) z teamu Motoservis Soubusta. V cíli je dělilo 82 vteřin. Třetím v cíli byl Jan Nevole (Honda 450 CRF) z AMP Servis Havlíčkův Brod.
V průběžném pořadí seriálu si mírně zvýšil svůj náskok Honza Hejda (69 bodů) na druhého Pavla Touše (64 bodů), který v milovickém závodě dojel na čtvrtém místě. Třetí zůstává stále Martin Baďura (52 bodů), bodově se na něj dotáhl Honza Dobner.

MOTO PROFI – kdy skončí nadvláda Karla Schedera?

V kategorii MOTO PROFI bylo klasifikováno 41 jezdců. Čekalo je 90 minut ostré jízdy. O nejvyšší příčky si to rozdala již tradiční trojka tohoto seriálu – Scheder, Kroupa a Unger. Karel Scheder (tentokrát nečekaně na Hondě 125 CR) opět předvedl nejlepší jízdu a zvítězil stylem start-cíl s náskokem 90 vteřin. Druhý Lukáš Kroupa (KTM 503) už musel svoji příčku hájit před Honzou Ungerem (Yamaha WR450F) urputněji, v cíli měl náskok pouhých 20 vteřin. V posledních pěti kolech začal Honzův náskok stahovat za ním jedoucí Pavel Dvořák (KTM 300 EXC) z Motoklubu Chrastava, ale útok zahájil příliš pozdě a před Honzu se už nedokázal dostat. Nakonec mu k tomu chybělo pouhých sedm vteřin.
Honza Unger si díky 20 bodům za třetí místo zvýšil náskok na prvním místě průběžného pořadí. Pomohla mu k tomu i absence Honzy Matějky (49 bodů), který do Milovic nedorazil a propadl se z druhého místa na místo čtvrté. Na druhém místě ho vystřídal Lukáš Kroupa (60 bodů) a Karel Scheder (50 bodů) se díky dvěma posledním vítězstvím vyšvihl na třetí průběžné místo.
I jezdci v kategoriích MOTO byli odměněni cenami od ASP GROUP Distributing a tím cross country cvičení v Milovicích skončilo.

Velké poděkování patří panu Veselému za pronájem tankodromu v Milovicích, generálním partnerům seriálu, společnostem ASP GROUP Distributing a ESSOX, za finanční a materiální podporu a našim mediálním partnerům za propagaci seriálu.
Kompletní výsledky, průběžné pořadí seriálu i fotogalerii najdete na stránkách pořadatele www.atvamoto.cz.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist