Tým MRG bojuje na Afriqua Merzouga Rally

Afriqua Merzouga Rally je dálkový závod na území Afriky pro motocykly, čtyřkolky a SBS, který pořádá organizace ASO, tedy organizátor, který má pod palcem nejznámější dálkovou soutěž Rally Dakar. A v čem je Merzouga Rally s Dakarem příbuzná? Je to tím, že spadá do Dakar Series a je tudíž jednou ze soutěží, kde je nutné si vyjet kvalifikaci pro legendární Dakar. Vše se odehrává v okruhu zhruba dvě stě kilometrů okolo Merzougy, tedy města ležícího u nejvyšší marocké duny Erg Chebbi. V bivaku se letos zabydlelo zhruba 110 motocyklů a čtyřkolek a třiadvacet SBS.

Team Moto Racing Group nasadil do závodu tři jezdce. S africkým terénem se přijeli poprat motorkáři Milan Engel a Jacopo Cerutti na strojích KTM 450 RR a Husqvarna 450 RR. Čtyřkolkář Tomáš Kubiena startuje na stroji Hawk 690 ve třídě Quad.

Celý tým přijel o několik dní dříve, aby se jeho jezdecké trio mohlo v klidu aklimatizovat a především pořádně potrénovat v písečných dunách. S mávnutím startovní vlajky už budou jezdci trošku rozjetí a budou se tak moci věnovat čistému závodění.

Nyní jsme v polovině závodu a příroda si na nás připravila opravdu vysoké denní teploty a aby toho nebylo málo, také pořádnou písečnou bouři.

S výsledky všech jezdců je manažer týmu Ervín Krajčovič spokojen, a to zejména z důvodu startujících kvalitních jezdců ze světa dálkových rally. Dobře připravená a servisovaná technika je bez jakýchkoliv problémů a vše funguje podle představ. Nezbývá než si přát, aby toto tempo vydrželo a zároveň se štěstí neobrátilo zády.

K dnešnímu dni jsou jezdci MRG umístěni v následujícím celkovém pořadí:

Tomáš Kubiena “150” - 5.místo
Jacopo Cerutti “16“ - 6.místo
Milan Engel “8” - 10.místo

Čtvrtá etapa je etapou maratónskou. Jde o to, že jsou spojeny dva dny dohromady (4. a 5. etapa) a jezdci vyrážejí do těchto dvou etap bez asistence týmu. Musí se zcela spolehnout jen sami na sebe, a to nejen behěm závodu, ale i během přípravy a eventuelní opravy stroje.

Z bivaku Erfoud zdraví Team MRG.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist