Tým Hero pro Dakar získal hvězdného Barredu

Už tak silně jezdecky obsazený tovární tým Hero MotoSports angažoval další hvězdu. Už na Dakaru 2024 se v sedle jejich motocyklu představí Španěl Joan Barreda. Ten je již několik roků jedním z předních jezdců v dálkových závodech a v letech 2014 až 2023 reprezentoval tovární Hondu. 

Joan Barreda, bývalý přední španělský motokrosař, za celou svou kariéru na Rally Dakar sice nikdy neskončil v konečném pořadí na stupních vítězů – jeho nejlepším výsledkem jsou dvě pátá místa (2017 a 2020), ale už při svém debutu v roce 2011 dokázal vyhrát etapu. Celkově má čtyřicetiletý Barreda na svém kontě neskutečných 30 dakarských etapových triumfů, vyhrál i další obtížné podniky, jako například španělskou Baju, Andalucia Rally, Merzouga Rally nebo Rallye Faraónů. Když 4. ledna 2024 nastoupí na start prologu Rally Dakar, bude to Barredova premiéra v sedle indického motocyklu v současnosti největšího světového prodejce. Španěl se připojí k Portugalci Joaquimu Rodriguesovi, Rossu Branchovi z Botswany a Němci Sebastianu Bühlerovi, který závodí s portugalskou licencí. Hero se angažuje ve světových rally od roku 2016.

Branch už na jihu Afriky vyhrál všechny známější vytrvalostní podniky, v průběžném pořadí nejtěžšího závodu světa Dakaru několikrát vedl, stejně jako nedávno v poslední přípravě v Maroku. Svou první dakarskou etapu vyhrál v roce 2020, další dvě letos. Zajínavostí je, že když zrovna nebrázdí pouště na motorce, lítá jako pilot sokromých aerolinek. Nejlepší výsledek Joaquima Rodriguese na Dakaru přišel v roce 2002, kdy skončil čtrnáctý a vyhrál jednu etapu. Letos vypadl už během čtvrtého dne. Otázkou je, v jaké formě vůbec v lednu bude, když má za sebou dvě těžká zranění po sobě a letos toho moc nenajezdil. Pojede sedmý Dakar. Sebastian Bühler má na rally jezdce netypickou postavu (1.75 metru / 74 kg), Na Dakaru debutoval v roce 2018 a hned skončil jako třetí nejlepší nováček. Má na své kontě i etapové podium (2023). Je mistem světa FIM soutěží Baja za rok 2020.  

 

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist