Pabiška bloudil, Engelovi tekl chladič

Devátá etapa Rally Dakar 2015 byla pro tým MRG - SP MOTO úspěšná pouze z poloviny. Dařilo se MIlanu Engelovi, ale nevyšla Davidu Pabiškovi, který měl navigační problém na jednom z waypointů a ztratil více jak 40 minut.

Etapa vedla z Iquique do Calamy a měřila 538 kilometrů, ze kterých bylo 450 km vypsáno jako rychlostní test. Pořadatelé připravili pro jezdce průjezd dunami, fesh-feshem a pár těžších navigačních úseků. V jednom z nich se nedařilo Davidovi najít správný waypoint, bloudil a ztratil několik desítek minut. "V první části se mi dařilo, dojížděl jsem jezdce před sebou a jelo se mi opravdu moc dobře. Těsně před inkriminovaným waypointem jsem dojel Verhoevena. Ten na jednom místě odbočil doprava a já myslel, že jede špatně. Spoléhal jsem se na svoji hlavu a tentokrát to nebylo správné rozhodnutí. Nedá se nic dělat, Dakar je mistrovství světa v navigaci a chyby k tomu patří. Ve chvíli, kdy už jsem se rozhodl, že budu pokračovat i za cenu penalizace, se mi waypoint objevil a našel jsem ho,"  řekl David Pabiška po dojezdu do bivaku.
Milanovi se etapě výsledkově povedla, ale sám z ní neměl dobrý pocit. "Byla to pro mě nejhorší etapa kterou jsem na Dakaru jel. Vůbec mi terén nevyhovoval, byl tam fesh-fesh a také jsem několikrát spadnul. Při jednom z pádů jsem bohužel poškodil chladič, tekla z něj voda, tak jsem zbytek etapy odjel ve volnějším tempu, abych ještě více neublížil motorce."
David Pabiška tak v etapě obsadil 38. místo a Milan Engel dojel 25. Po několika málo hodinách spánku vyrazili motorkáři do 10. etapy, která opět znamenala přejezd And, tentokráte z Chile zpět do Argentiny. Ráno panovalo velice chladné počasí a teploty se pohybovaly pouze okolo 5 stupňů. Etapa vedla Calamy do maratonského bivaku v Cachi a měřila 891 kilometrů, ze kterých 371 bylo měřených. Milan Engel zajel v etapě 27. nejrychlejší čas a David Pabiška skončil na 30. místě. V celkovém pořadí patří po 10. etapě Davidovi 26. pozice a Milan je 29.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist