MRG na Dakaru 2016 již bez Davida Pabišky

Po dvouletém úspěšném působení jezdce Davida Pabišky v týmu MRG došlo v uplynulém týdnu k ukončení vzájemné spolupráce. Úspěšný český tým tedy na Rally Dakar 2016 v lednu příštího roku pojede v jiném složení, které bude teprve oznámeno.

V roce 2014 se David Pabiška zúčastnil poprvé Rally Dakar pod hlavičkou MRG SP MOTO společně se slovenským jezdcem Štefanem Svitkem a dosáhl zatím svého nejlepšího umístění – 18. pozice v celkovém hodnocení a 5. místa v kategorii Amateur Class. O rok později dokončil jihoamerickou soutěž na 24. místě, když jeho týmovým kolegou byl nováček Milan Engel, kterému David předával své zkušenosti. Pabiška a MRG se ale tento týden dohodli na ukončení spolupráce. Tým MRG přeje Davidovi do dalšího závodění mnoho úspěchů.
Manažer týmu Ervín Krajčovič: "Odchod Davida je pro tým samozřejmě ztrátou. Tým vznikl i z jeho iniciativy a končí tak jeden z hlavních pilířů, ale rozhodli jsme se pokračovat dále a v tuto chvíli již dokončujeme jednání s novými jezdci, kteří se budou v našem týmu připravovat na Dakar 2016. V nejbližší době je představíme na tiskové konferenci, včetně detailního plánu přípravy."
David Pabiška: "Chtěl bych týmu velice poděkovat za spolupráci, která vedla i k mému nejlepšímu umístění na Dakaru v roce 2014. Byly to pro mě úspěšné roky, rozchod proběhl v přátelském duchu a přeju týmu vše nej."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist