Jezdcům Jantaru netáhly motorky. Nekvalitní benzín?

Oba jezdci Jantar Teamu David Pabiška a Rudolf Lhotský dokončili 3. etapu letošního Dakaru, která se jela převážně v písku a písečných dunách v okolí Wadi Ad-Dawasiru a byla plná rychlých pasáží. Oba závodníci si v cíli stěžovali, že jim netáhly motorky.  V zákulisí se začalo mluvit o nekvalitním benzínu.

Třetí etapa měřila 629 kilometrů, ze kterých 403 jezdci absolvovali v závodním tempu v rámci měřeného speciálu. První z týmu Jantar dorazil do cíle David Pabiška a patřilo mu průběžné etapové 47. místo. "Dneska jsem nasadil svoje tempo, ale brzy jsem dojel čtyřkolky, které práší a nedá se za nimi pořádně jet. Motorka měla dneska značný nedostatek ve výkonu, protože mi to na pláních jelo maximálně 130 km/h a neustále jsem musel řadit pětku a šestku nahoru a dolů. Ale další den je za námi, ukousnul jsem další sousto a jdeme dál," uvedl David Pabiška.

Se ztrátou necelých 21 minut na Davida dokončil rychlostní test Rudolf Lhotský na 60. příčce.
„Dneska to pro mě bylo trochu trápení. Na planinách mi všichni soupeři odjížděli, protože motorka netáhla, stejně jako Davidovi. Začalo se dnes mluvit o nekvalitním benzínu a někteří měli zanesené palivové filtry, tak uvidíme, co s tím v bivaku uděláme. Ztratil jsem tím dneska asi pár míst, ale stále říkám, že je to jen začátek. Dneska jsem trochu více unavený, takže zkusím jít dřív spát a připravit se na zítřek, který bude hrozně dlouhý,“ přidal se Rudolf Lhotský.

V celkovém hodnocení oba jezdci ztratili, když David je na 45. pozici a Ruda klesl na 56. příčku.
V kategorii Original by Motul se Ruda celkově drží na 10. místě a David je stále 6. Další Čech jedoucí v neojobtížnější kategorii bez asistence Roman Krejčí (Bo!Beton Team) se dnes posunul skvělým výkonem na třetí místo kategorie Original by Motul. Ztrácí 24 minut na vedoucího Itala Maurizia Geriniho (Solarys Racing).  Zítra čeká na jezdce úctihodná porce 856 kilometrů, když se celý dakarský konvoj přesune do Rijádu. Měřený test bude dlouhý 337 kilometrů.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jacob_M800 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist