Dvojnásobný dakarský vítěz Price prodloužil u KTM

Tým Red Bull KTM Factory Racing oznámil prodloužení smlouvy s Toby Pricem, díky kterému bude šestatřicetiletý Australan soutěžit na Rallye Dakar 2024. Bude to Priceův desátý Dakar a jeho devátá soutěž v barvách továrního týmu.

Dvojnásobný vítěz Rallye Dakar Toby Price závodí na strojích KTM více než 15 let. Toby si nejprve užíval obrovského úspěchu doma v Austrálii, kde získal pět titulů v off-roadových soutěžích, až poté se proslavil na světové scéně reprezentováním své země na ISDE 2014 Šestidenní), kde se umístil na špici kategorie E3. V roce 2016 Price poprvé zcela dominoval na Rallye Dakar na svém KTM 450 RALLY, vyhrál pět ze 14 rychlostních zkoušek a nakonec získal vítězství o téměř 40 minut. V roce 2019 získal své druhé vítězství na nejtěžší cross-country rallye světa, přestože závod dokončil se zlomeným zápěstím. V současné době je rychlý a spolehlivý jezdec celkově na druhém místě v mistrovství světa dálkových soutěží 2023 (FIM World Rally-Raid Championship), kde zaostává za lídrem, Argentincem Lucianem Benavidesem (Husqvarna), o pouhých devět bodů. Toby ze sebe vydá vše v posledním podniku seriálu – Rallye du Maroc – než se plně zaměří na Dakar 2024, který se bude konat opět v Saúdské Arábii v termínu od 5. do 19. ledna.

Toby Price: „Rozhodně jsem nadšený, že jsem podepsal smlouvu na další Dakar s týmem Red Bull KTM. Závodím pro KTM již 15 let a pro továrnu od roku 2015, takže je to skvělý pocit, že pro ně mohu znovu závodit na největší a nejtěžší rally světa. Se značkou KTM to byla dlouhá cesta a myslím, že je spravedlivé říci, že přinesla oběma stranám hromady úspěchů. S tímto  prodloužením smlouvy se opravdu těším, že se zaměřím na Dakar na začátku příštího roku a doufám, že udržím KTM v popředí."

Andreas Hölzl – manažer týmu KTM AG Rally: „Samozřejmě je skvělé, že Tobymu bylo potvrzeno, že bude jezdit s týmem na Rallye Dakar 2024. Znám Tobyho již mnoho let a mohu s jistotou říci, že jeho vášeň a oddanost značce KTM je vynikající. Dakar je nepředvídatelný a neuvěřitelně náročný, ale jak jsme znovu a znovu viděli, Tobyho síla a vůle mu umožňují vždy odevzdat to nejlepší. Bude to můj první Dakar jako manažer Rally Teamu a jsem tak rád, že Toby bude součástí týmu. Dáme do toho všechno, to je jisté. Už se moc těšíme na leden.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist