Češi provětrali motorky, těší se na dakarský prolog

Od startu 46. ročníku Rally Dakar nás dělí už jen hodiny. Všichni motorkáři měli možnost projet si své stroje v poušti okolo historického města Úla, kde se v pátek pojede 28 kilometrů dlouhý prolog, který má rozhodnout pouze o tom, v jakém pořadí budou jezdci startovat do první ostré etapy.

Účastníky Dakaru letos čeká kromě prologu 12 etap, 7 891 kilometrů, z toho 4 727 km budou měřené úseky. „Tak přejímky společně s Liborem Podmolem hotové a první prubnutí strojů lehce opatrně v dunách, letí to fajn a dál koušeme ten obrovskej chleba po drobkách, moc díky všem za podporu,“ hlásí ze Saúdské Arábie veterán David Pabiška, který opět pojede obtížnou kategorii bez asistence. „Do Dakaru 2024, vstupuji s velkým respektem a pokorou, protože to bude sakra těžký a snad to dostrkám co nejdál a třeba až tam,“ uvedl Pabiška už před odjezdem z Čech. Jeho krajan Jan Brabec se rovněž těší na start pátečního prologu, „Myslím, že ta nejnáročnější, ale zároveň ta nejkrásnějši rally na světě nás teprve čeká. I když vím, ze tenhle roadbook bude ten nejtěžší, nemůžu se ho už dočkat. Technické přejímky byly už jen formalitou a v pátek 8:58 start do prologu,“ uvedll na svém Facebooku bývalý mnohonásobný motokrosový šampión. 

 

Také nejpočetnější český tým ORION - MRG je na dakarský start připraven. "První dny Dakaru 2024 jsou za námi! Napětí by se pomalu dalo krájet, ale počasí nám zatím přeje a kluci už se těší,,jak na startu uvidí odpočet a vyjedou do prvních kilometrů Finální (testovací) kilometry před ostrým startem jsou také za námi. Kolo prologu měřilo asi 20 kilometrů a bylo celkem pěkné a pestré. Jediné, co organizátoři na poslední chvíli změnili, bylo, že spojili trasu prologu motorek s automobily, což znamenalo celkem hustý provoz. Téměř vše snad máme odladěno a bude nás čekat jenfinální servis před  přejímkou a následným prologem," referuje úspěšný tým Ervína Krajčoviče z dějiště závodu.  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist