Byla to těžká a dlouhá sezona, říká Miloš Sochor, vítěz evropského poháru FIM v dálkové rally

Na konci září se poblíž města La Estrada ve Španělsku konal poslední závod Evropského šampionátu v rally FIM Tout Terrain Rally Cup.  Tento šampionát začal v květnu slavnou Hellas Rally v Řecku, pokračoval závodem Baja 555 Romania, Dinaric Rally v Chorvatsku a skončil právě zmíněným závodem na severu Španělska

Miloš Sochor soutěžil ve třídě M2, tedy motocykly do 390ccm, na Husqvarně FE350. Zúčastnil se všech závodů šampionátu a podařilo se mu dva závody vyhrát a ve dvou skončil na druhém místě. Jeho vítězství v celkovém hodnocení šampionátu bylo tedy přesvědčivé.

„Byla to těžká a dlouhá sezóna, která se nesla v duchu extrémů,“ prozradil Miloš Sochor. „Řecký Hellas byl neobvykle chladný, závodilo se v teplotách, které se držely pod deset stupňů a většinu etap pršelo. Sezona pokračovala v úmorně horkém Rumunsku, kde se naopak závodilo ve čtyřicítkách. Dinaric v Chorvatsku si udržel svoji proslulost obtížného podniku co se týče drsného, kamenitého terénu a dlouhých etap. Vlastně jsem si pořádně užil až závod ve Španělsku, kde už ze mně trochu začala padat nervozita z celé sezóny.“

Adventure Galicia rally byla nejen zakončením evropského poháru FIM Tout Terrain Rally Cupu, ale také jedním ze závodů španělského mistrovství v rally. Na podnik dorazilo přes šedesát závodníků, mezi nimiž bylo několik pravidelných Dakaristů. Miloš Sochor bojoval ve své třídě hlavně se Španělem Eduardem Iglesiasem Sanchezem (Dakar 2020, 2021, 2022), kterého nakonec porazil.

Celkově vyhrál celý závod patnáctinásobný účastník Dakaru, Španěl Joan Pedrero, kterého nikdo neporazil ani v jedné etapě. Miloš Sochor skončil v celkové klasifikaci na výborném jedenáctém místě, kde mu Top10 umístění uteklo o jednu minutu a tři vteřiny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist