Cross Country Příkrý - Radek Toman vyhrál

Čtvrtý podnik, předposlední díl seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2010 se jel v Příkrém. Na místní tráti kraloval bývalý mistr republiky v enduru Radek Toman, který vyhrál kategorii licenčních jezdců. Celou sobotu se závodilo o stošest a jezdcům se trať moc líbilo.

Závodů se zúčastnilo celkem 217 jezdců. Ve všech předchozích dílech seriálu se účastníci potýkali s bahnitým terénem, zdejší závody konečně přinesli vítanou změnu a můžeme je v tomto směru jednoznačně označit za „nejčistší díl seriálu“.
První závod patřil již tradičně licenčním jezdcům, veteránům a s nimi startovala příkerská vložka – závod dvojic. Ten se nejel v rámci seriálu, ale jako vložený závod, jeho výsledky nejsou započítávány do celkového hodnocení. Jedná se takovou místní specialitu, která zde má svou tradici a příznivce, které ogranizátor nechtěl zklamat.
 

Závod dvojic - Kubík a Šíp bezkonkurenční

Do závodu dvojic se přihlásilo na dvě desítky závodních dvojic, vítězství jednoznačně patřilo pánům Kubíkovi a Šípovi, kteří ostatním ujeli o více než 11 minut. Na druhém místě skončili zástupci RP Motomaxu ze Studence, pánové Kodym a Havlíček, jedni ze sponzorů seriálu. Někteří z jezdců zvolili možnost závodit v dopoledním závodě dvojic i v odpoledním závodě hobby jednotlivců, aby mohli sbírat další body do celkového hodocení. Ti, kteří toho využili pak většinou přiznali, že si díky náročnosti trati sáhli až na dno svých sil. 

Licence - Radek Toman nezklamal a vyhrál

V kategorii licence A prvenství získal známý jezdec RadekToman, reprezentující zde Dr. K Racing Team a těsně za ním cíle dosáhl i loňský vítěz Zdeněk Šourek (Enduroklub Semily), kterému zdejší trať vyloženě svědčí. Licence B se staly kořistí Davida Mühlfaita, opět Enduroklub Semily , který se na trati honil s druhým Martinem Šťastným (SMX Racing team) a zvítězil těsně, a to o pouhých 16 vteřin. 

Veterán - Souboj na ostří nože

Kategorie Veteránů byla opět ve znamení tuhého a nelítostného boje pánů Kotrče, Kurfiřta 
a Hanče. Vítězství již od začátku závodu pevně uchopil do rukou Milan Kotrč, dnes startující za Horizont 13,00 a oba zástupci Motosportu Bozkov se spolu střídavě předháněli po celý závod.Rychlejší byl nakonec Milan Kurfiřt s pětivteřinovým náskokem na Miroslava Hanče. NA těchto matadorech je krásné pozorovat, že závodí především pro radost, protože po každém souboji na trati si v cíli podají ruce a vzájemně si gratulují k úspěchu. 

Hobby jezdci - Parádní podívaná

Druhý závod hobby jezdců byl také krásnou závodní podívanou. V kategorii E1 od startu nekompromisně vedl David Maleček (Enduroklub Semily), v kategorii E2 poprvé stanul na stupních vítězů Aleš Kučera z Motoklubu Vysoké nad Jizerou, který svou radost na stupních vítězů dal najevo radostným výkřikem „Konečně!“. Aleši Vondrákovi – Dr. K Racing team zase patřilo vítězství v nejsilnější kubatuře E3 a naopak v nejslabší kubatuře patřilo a momentálně patří 
i celkové vítězstí Janu Kupkovi z Motosportu Lhotka.

Před závodníky i organizátory je již jen poslední díl seriálu MG SPORT UFO KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2010, který se pojede 23. října 2010 ve Sklenařicích. Doufejme, že příroda nepřipraví pořadatelům sněhovou nadílku v polovině října, jak tomu bylo v loňském roce, a že seriál dorazí do svého cíle úspěšně a bez zpoždění.

Podrobné informace a výsledky nalezenete na oficiálním webu www.endurocc.cz

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist