kawasaki_good_times_tour2




Tracer rally 2021

V sobotu večer si mě odchytl Venca s tím, že jsem ho na začátku trochu nasral. Takhle doslova mi to řekl. Nebyl rád, že jsem ho dal do nejrychlejší skupiny. Vloni byl v pomalejší skupině a moc si to užil. Teď se bál, že nebude stačit a bude celou dobu ve stresu. Stalo se ale něco jiného. První den se rozkoukával a už druhý den bez problémů stíhal. Musel ale uznat, že za ty 3 dny v Alpách si posunul svoje limity víc než za celý rok v Čechách. Odváží si nejen zážitky, ale i obrovský progres na motorce. Nakonec byl nadšený z toho, jak se teď na motorce cítí jistě v zatáčkách.

Pavel přijel letos už po třetí. I on je součástí Tracer party, která se dala dohromady už na první akci. K motorkám se vrátil po delší pauze. V jeho věku mu maximálně mu vyhovuje jízdní pozice Tracera v kombinaci s obratností a výkonem. Z motorkářského světa ale pauzou trochu vypadl. Proto je moc rád, že našel partu podobně zapálených lidí. Bohužel ale ve chvilce nepozornosti měl v Itálii lehkou nehodu. Tak nešikovnou, že zničil chladič. Jemu se, naštěsí, nestalo vůbec nic. Ocenil, že na akci je doprovodné auto. Mohl tak domů odjet na náhradní motorce a my jsme mu jeho Tracera odvezli k nám do servisu.

Tomáše baví cestování. Donedávna si ale netroufal někam na motorce vyrazit sám. Hlavně kvůli jazykové bariéře. Proto je rád, když za něj někdo domluví ubytování, naplánuje trasy nebo zajistí restauraci na večeři. I Tomáš byl letos potřetí, což svědčí o tom, že ho tahle akce baví! A to je jen vzorek z řady účastníků. Jak to celé probíhalo?

Oficiální zahájení akce bylo ve středu večer v italském Tiranu. Někteří přijeli v partě po ose, jiní samostatně a někdo autem s motorkou na vleku. Celkem 17 motorek pro 4 guidy. Při příjezdu už na všechny čekal uvítací balíček: Funkční tričko Tracer rally 2021, památeční samolepky na motorku a flashka Yamaha pro uchování fotek a videí z akce. A že bylo co fotit a natáčet!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Čtvrteční cesta vedla na Mekku evropských motorkářů; Passo Stelvio. Ale nejen to, co by to bylo za výlet v Itálii bez zastávky na “gelato”? To jsme si v klidu slízali u Lago di Résia, ze kterého se tyčí věž zatopené vesnice. Zpátky jsme si to natáhli přes Passo Gavia a Passo Aprica.

Pátek patřil výletu do Švýcarska. Podél nejvýše položené železnice v Alpách jsme vyrazili na Bernina Pass. Úžasné scenérie ledovců a jezer lemované červeným vláčkem Bernina expressu ve mě asi zůstanou dlouho vryté. Přes majolské passo jsme se snesli opět do Itálie na rychlý oběd u jezera Montespluga. Odtud zase do Švýcarska na Splügen pass, Albula pass a Julier pass.

Na konci druhého dne už byla na některých vidět únava a tak byla sobotní trasa pro některé zkrácena. Nikdo ale nepřišel o Passo Tonale! Ti zdatnější si dali i méně známé Passo Crocedomini a úplně neznámý Mortirol. A vyplatilo se! Úzká silnice, ale fantastická příroda a minimální provoz.

Neděle ráno už jen rozloučení a individuální cesta domů. Pro účastníky smutný moment, pro organizátora obrovská úleva, že všechno klaplo. Pro mě, jakožto prodejce je tahle akce nesmírně cenná. Mám bezprostřední kontakt se svými klienty. Zpětnou vazbu o našich produktech, ale i vidím, jak motorky používají a jaká je jejich jezdecká úroveň. Jsem rád, když jim mohu poradit se stylem jízdy nebo jaké pneumatiky příště nazout. Tito lidé k nám totiž nechodí pro produkt, ale pro ten nejlepší možný zážitek.

Tomáš Kabourek
organizátor Tracer rally

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Související firma


TOPlist