kawasaki_good_times_tour2




Start do druhé dekády Sportster Challenge byl oslavou motocyklismu

Již jedenáctý ročník říjnového setkání příznivců jedné stopy a jízdy bez ohledu na počasí proběhnul v sobotu 9. října tradičně na půdě Harley-Davidson Plzeň.

Kapitoly článku

74 účastníků letošního ročníku se nezaleklo ranního chladu ani členité trasy a užívalo si setkání na cestě i mimo ni. „Máme nesmírnou radost, že jsme druhou dekádu Sportster Challenge mohli zahájit plnohodnotným setkáním včetně slavnostního vyhlášení 33 šampionů, kteří na svých strojích od sobotního rána do odpoledne dokázali urazit více než 500 kilometrů,“ uvádí Jiří Kolář, zakladatel a hlavní organizátor Sportster Challenge.

Za deset let nepřerušené série setkání se Sportster Challenge stala setkáním příznivců jednostopých vozidel všech druhů, typů a značek. Do ranní mlhy v 5 stupních Celsia tak v 9 hodin ráno vyrazilo přes sedm desítek jezdců a jezdkyň na skútrech, cestovních endurech, chopperech, naháčích a samozřejmě početná skupina Sportsterů. Startovní pole vedl do prvního okruhu, který je zároveň společnou vyjížďkou, zcela nový Harley-Davidson Sportster S, který tak symbolicky uvedl Sportster Challenge do její další, druhé dekády. „Sportster S je další generací modelové řady Harley-Davidson, která byla vždy především o jízdě a sportovním přístupu k životu. Myslím, že neokázalý, zato velmi ryzí styl Sportsteru si bude i nadále nacházet početné publikum,“ říká Jiří Kolář.

Počátek dnes již tradičního setkání příznivců jedné stopy v Harley-Davidson Plzeň sahá do října roku 2011, kdy se jednodenní akce věnovaná především jízdě na motocyklu a modelové řadě Harley-Davidson Sportster odehrála poprvé. „Sportster byl v té době nejmenším, nejdostupnějším a často neprávem podceňovaným strojem mezi ostatní nabídkou H-D. Chtěli jsme ukázat, že i na neokázalých strojích bez přebytku výkonu je možné ujet za den 6krát 88,3 kilometru, a ještě se přitom pobavit s přáteli. Navíc na začátku října, kdy nelze očekávat vysoké teploty ani nebe bez mráčku,“ vysvětluje Kolář.

Vytyčený okruh se startem i cílem na Borských polích projíždějí účastníci v běžném provozu a na svoji vlastní odpovědnost. „Sportster Challenge není v žádném případě závod. Jde o ježdění pro radost. Za tři projeté okruhy je odznáček a diplom, za šest okruhů – což obnáší bezmála 7 hodin v sedle za jediný den, je navíc upomínkový pohár. Při ranním briefingu vždy připomínáme, že dopravní předpisy a především zásady ohleduplnosti k ostatním na silnici stále platí,“ uzavírá Jiří Kolář.

Více než 30 účastníků Sportster Challenge 2021 urazilo na svých motocyklech 9. října více než 500 km. Závěrečný ceremoniál v Harley-Davidson Plzeň se již po jedenácté stal vyvrcholením svátku příznivců jedné stopy na konci sezony. (zdroj: Sportster Challenge)

O aktivitě

Sportster Challenge je pravidelnou sportovně společenskou událostí, která je zaměřena na podporu motocyklismu, osvěty v oblasti bezpečného chování v silničním provozu a podpory aktivního životního stylu. V areálu Harley-Davidson Plzeň, který je tradičním centrem samotné akce, se již od roku 2011 začátkem října potkávají příznivci motocyklismu ze všech koutů České republiky i ze zahraničí. Podstatou Sportster Challenge je vytrvalostní jízda na libovolném motocyklu v běžném provozu po předem stanovené trase. Všichni jezdci jsou plně a osobně odpovědni za dodržování všech dopravních předpisů, a za svoje chování na silnici i mimo ni. Nejedná se o závod na čas ani umístění. Každý z účastníků, který absolvuje příslušnou vzdálenost, získává upomínkové předměty a jistou společenskou prestiž v rámci motoristické komunity.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Související firma
  • Harley Davidson Plzeň

    Jsme autorizovaným dealerem Harley-Davidson® číslo 7994 se sídlem v Plzni, s přímou působností v západních Čechách. Naše společnost byla založena počátkem roku 2011 a již tehdy byla seskupením lidí, kteří nebyli zrovna nováčky v oboru. Naši investoři jsou dlouholetými vlastníky a milovníky motocyklů...



TOPlist