kawasaki_good_times_tour2




Poslední sraz VStrom.cz 2009 aneb v poledne pod vocasem

Rok se s rokem sešel, další sezona je za námi a tak jsme poslední dny letošního motoroku zakončili jako již tradičně posledním srazem, stejně jako loni, na pražském Václaváku "pod vocasem". Pravda, letos jsme to rozhlásili jen mezi VSTROMáky a pár kamarádů. I přes to byla účast celkem slušná, nějakých 24 motorek. Ale to není podstatné, podstatné je, že PARTA lidí má chuť se sejít, popřát si hezký konec roku, pohodové km do další sezony a hlavně naplánovat tu další.

Myslím, že je fajn když Ti kdož buď zazimovali, nebo měli prostě jakokýkoliv jiný důvod proč nechali motorku doma, dorazili "sockou" na Václavák, dali s náma čaj na zahřátí (skoro bych řekl, že nám na motorkách bylo tepleji než zmrzlikům co přišli pěšo...) Kočkovejm jsme zvýšili tržbu za klobásy, okouknuli jsme co kdo na "stromek" navěsil z nadílky pod tím vánočním bráškou, stromkem s větvema, ale nejčastější téma bylo "tak kam v létě" a to je dobře, plánovat a snít je třeba. Kdy, když né teď :o)
Dvacet motorek je už docela skupinka, která přehlédnout nejde a tak si nás všimla i policie... moc bych vám přál vidět ten skoro až dětský úžas v očích pana v uniformě, když viděl oficiální povolenku na vjezd a parkování na Hradčanském náměstí před vjezdem do Pražského hradu. Trochu mne zaskočila otázka, kolik to stálo :o) ale asi myslel kolek... nestálo to víc než čas a slušné chování. Možná i to je cesta jak bikery trochu přiblížit ostatním... Poděkování patří úředníkům Prahy 1 a Liborovi "Trinidad" Martínkovi, který si to vzal jako členský úkol :o)
Když už je řeč o Trinidadovi, který sjezdil světa kraj a skoro všude je už zdejší, nejvíc se hlásí k velké rusi, což je jasně znát z jeho čepice, kterou si přivezl z dalekého východu jako novinku, jedná se o dvoutaktní papachu, trochu to čoudí, ale hřeje... Že je v rusku natolik známej, že ho oslovují rusky mluvící turisté na Pražském hradě, to jsme ale nečekali. Musel se fotit hned se dvěma turíst najednou. Pak se ukázalo, že jedna je Nataša a druhá Šúra a že nemaj v kapse ani bůra... ale což, jedinou konkurenci měl Libor od Janka, který v několika vrstvách a nepromoku silně připomínal Gagarina po návratu z věsmíru a spomalené pohyby po cestě z Jablonce do Prahy doladily atmosféru. Tak nakonec byli na fotce oba a Libor nakonec sám rád musel připustit.
Trasa byla už tradiční, Václavák kolem dokola, magistrála, Ječná, Karlák, přes vodu, Smíchov, Malostranské náměstí, Pohořelec, Loretánské náměstí, Hradčana :o) ... zpátky k vodě, Staroměstké náměstí, Letenský tunel a finiš u mekáče na Letné na Spartě. Pohodové tempo, zkoušky nových klaksonů určených pro zaoceánské parníky, úsměvy a obdiv tůristů a nepopsatelené úsměvy na "gzichtech" těch, kteří neodolali a vyjeli.
Aby bylo jasno, poznali jsme se před lety díky V-Stromům, ale o tom to není. Kdo to nepochopil, ten už s náma nejezdí a o to víc máme radost z mrkví i brambor, které se přidávají stále častějí. I díky přesedání nebo přírůstkům k cesťákům. A aby nebylo o zábavu noze, letošní závěrečnou jízdu jsem si dal na jawičce a bylo to paráda. Ráno -5, jawička jen pod omrzlou plachtou, dvě tři šlápnutí bez klíčku ... mno co bych to rozepisoval, znáte to přeci dobře. Nedělních 92km a spousta zážitků s kamarády, to je k nezaplacení...
Do motosezóny 2010 přejeme všem bikerům volné cesty, žádné problémy a dostatek času na ježdění.,,
"přeceda"
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):


TOPlist